Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

White spot -hoito

White spot eli resiini-infiltraatti -käsittely voi poistaa hampaissa olevat laikut tai kiillevauriot jopa kokonaan. Useilla meistä on hampaiden pinnassa häiritseviä valkoisia tai värillisiä laikkuja tai kirjavuuksia. Niiden aiheuttajia voivat olla esimerkiksi synnynnäinen kiilteen vaurio, oikomishoidon aiheuttama kiilteen vaurio tai mahdollisesti liiallisen fluorin aiheuttama värimuutos.

Hoidossa hampaan pintaa käsitellään vain kemiallisesti, joten hampaan pinta ei vaurioidu eikä hoito aiheuta myöskään kipua. Hoito on mahdollista tehdä yhdelle tai useammalle hampaalle kerralla. Useimmiten häiritsevät laikut ovat kuitenkin etuhampaissa tai muissa hymyillessä näkyvissä hampaissa.

 

Siirry verkkoajanvaraukseen

 

White spot – hoidon kulku

Suosittelemme hampaiden valkaisua ennen hoitoa. Paras tulos saadaan tehovalkaisun ja White spot -hoidon yhdistelmällä.

Hoito on käytännössä kolmivaiheinen. Hoito aloitetaan sillä, että suuhygienisti suojaa ikenet käsiteltävältä alueelta.

  1. Ensimmäisessä vaiheessa hammas/hampaat käsitellään suolahapolla.
  2. Seuraavaksi hammas kuivataan etanolilla ja viimeisenä hampaan pinnalle levitetään käsittelyaine, joka häivyttää laikkuja ja sulkee hampaan pinnan. Usein hampaan pinnassa oleva laikku ainakin hälvenee tai saattaa jopa hävitä kokonaan.
  3. Hoidon jälkeen hammas voi tuntua aluksi karhealta, mutta karheuden tuntu poistuu nopeasti. Hoidon päätteeksi hammas vielä kiillotetaan. Hampaan kiille ei vahingoitu hoidosta. Hoidon jälkeen tulisi olla noin tunti syömättä ja juomatta.

Hoidon lopputulos on pysyvä eikä vaadi ylläpitoa. Hoito voidaan uusia, mikäli lopputulos ei yhden kerran jälkeen ole riittävä. Hoito voidaan tehdä yhdelle tai useammalle hampaalle kerralla.

Jos mietit, sopisiko hoito sinulle, varaa aika ilmaiseen konsultaatioon suuhygienistille. Suuhygienisti osaa arvioida hoidon sopivuutta juuri sinun hampaillesi.

Ajanvaraus

Soittamalla: 03 231 0100

Siirry verkkoajanvaraukseen