Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Kuvantaminen

Kuvantaminen on olennaisen osa hampaiden hoitoa. Kuvantamisen avulla hammaslääkärin on mahdollista havaita erilaisia tulehduksia sekä hammaskiilteen läpäisseitä reikiä jo varhaisessa vaiheessa. Hoidon ennuste paranee, mitä varhemmin tulehdukset havaitaan. Hammasröntgenin avulla hammaslääkäri pystyy kartoittamaan muun muassa leukaluun ja hampaiden tilanteen. Jokaisen asiakkaan kohdalla hammaslääkäri arvioi erikseen asiakkaan tarpeen röntgenkuvaukseen.

Siirry verkkoajanvaraukseen

 

Kuvantaminen – Miksi hampaat kannattaa röntgenkuvata?

Hoitamattomat tulehdukset suussa ja hampaissa vaikuttavat merkittävästi myös yleisterveyteen, jonka takia röntgentutkimus on suositeltavaa esimerkiksi hammastarkastuksen yhteydessä. Kokoleuan röntgenkuvaus olisi suositeltavaa tehdä noin 3-5 vuoden välein ja aina ennen kuin aloitetaan mitään isompia hoitokokonaisuuksia.

Myös ennen keinonivelleikkausta tai sydänoperaatioita on erittäin tärkeää varmistua suun terveydestä, jolloin röntgentutkimukset ovat ajankohtaisia. Suussa hoitamaton tulehdus saattaa vaarantaa esimerkiksi keinonivelleikkauksen onnistumisen.

 

Kuvantaminen – Useita vaihtoehtoja

Yleisimpiä suun alueen röntgentutkimuksia ovat panoraamakuvaus ja suun sisäpuolelta otettavat pienet intraoraaliröntgenkuvat eli pikkukuvat tai purusiivekekuvat eli bitewing kuvat. Toisinaan voi olla myös tarve vaativammalle KKTT eli kartiokeilatietokonetomografia-kuvaukselle.

Hampaiden röntgenkuvauksen tarkoituksena on auttaa hammaslääkäriä kartoittamaan potilaan hampaiston ja leuan alueen tilaa ja havaitsemaan esimerkiksi hampaiden reikiintymistä ja kiinnityskudosten tilaa. Potilaiden ei yleensä tarvitse valmistautua mitenkään hampaiden röntgenkuvausta varten, ja ne useimmiten voidaankin tehdä hampaiden tarkastuksen tai muun hoitokäynnin yhteydessä.

Meillä Kruunussa on myös mahdollisuus ottaa panoraamakuvia, jota käytetään koko hammasrivistön ja leuan kuvaamiseen. Menetelmällä pystytään havaitsemaan hampaiston lisäksi myös leukaluun läheisyydessä olevia sairauksia, koska sen avulla hammaslääkäri voi myös nähdä leukanivelten ja poskionteloiden tilan. Toimenpiteen aikana potilas seisoo paikallaan, jonka jälkeen röntgenkuvauslaite pyörähtää hänen päänsä ympäri samalla kuvia ottaen.

Hammasklinikka Kruunusta löytyy lisäksi uusinta teknologiaa edustava 3D-röntgenlaite. Laite mahdollistaa entistäkin tarkemmat röntgenkuvat kallosta ja leuasta sekä pienemmät sädeannokset kuvanlaadusta kuitenkaan tinkimättä. Laitteen ansiosta diagnosointi on aiempaa nopeampaa ja täsmällisempää, mikä auttaa merkittävästi hammashoidon suunnittelussa.

Esimerkiksi implanttihoidossa tarkka tieto luun rakenteesta ja hermokanavien sijainnista on ensiarvoisen tärkeää turvallisen hoidon takaamiseksi. Alaviisaudenhampaiden poistoissa on tärkeää tietää hermorungon kulku, jotta hermovauriot voidaan välttää.

3D-röntgenlaitteen ansiosta kaikki röntgenkuvaukset voidaan tehdä Kruunun omissa tiloissa. Saat siis kaikki palvelut saman katon alta. Otamme kuvia myös lähetteellä.

Tutustu kuvantamisen hinnastoomme tästä.
 

Ajanvaraus

Soittamalla: 03 231 0100

Siirry verkkoajanvaraukseen