Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Hammasproteesit

Puuttuvia hampaita voidaan korvata sekä kiinteillä että irrotettavilla proteettisilla ratkaisuilla. Kiinteitä ratkaisuja ovat muun muassa hammassillat ja implanttihoidot. Hammasproteesit eli ns. tekohampaat voidaan valmistaa kokonaan hampaattomaan suuhun, mikäli kiinteä ratkaisu ei ole mahdollinen. Osaproteesilla voidaan korvata yksittäisiä tai useampia puuttuvia hampaita.

Limakalvokantoinen hammasproteesi eli kokoproteesi valmistetaan täysin hampaattomaan leukaan. Materiaalina käytetään akryyliä. Kokoproteesiin tulee koko suulaen peittävä akryylilevy, joka vaatii totuttelua. Kokoproteesien ongelmana saattaa olla huono pysyvyys, joka on myös hyvin paljon kiinni potilaan ikenien muodosta. Proteesin pysyvyyttä voidaan mahdollisesti parantaa ankkuroimalla proteesi implanttien varassa olevien erikoiskiinnikkeiden avulla.

Osaproteesi valmistetaan leukaan, josta puuttuu yksi tai useampia hampaita. Proteesin pysyvyyttä parannettaan metallikoukuilla eli pinteillä, joilla tukea haetaan omista hampaista. Osaproteesi valmistetaan myös akryylistä.

Rankaproteesi on osaproteesin kevyempi vaihtoehto, jossa potilaan suussa olevien hampaiden tulee olla hyvässä kunnossa, sillä rankaproteesi tuetaan osittain omien hampaiden varaan. Rakennelma on kevyempi ja sirompi, sillä materiaalina kobolttikromi voidaan tehdä ohuemmaksi. Rankaproteesissa ien- ja hammasosat ovat akryyliä, kuten muissakin irrotettavissa proteeseissa. Rankaproteesi on osaproteesia arvokkaampi, mutta kestävämpi, pysyvämpi ja käyttäjälleen mukavampi.

Hammasproteesit valmistetaan hammaslääkärin ottamien jäljennösten perusteella. Hammasproteesit valmistetaan omassa hammaslaboratoriossamme. Hammasproteesien valmistuksessa käyntikertoja tulee useampia; erilaisten suunnittelu, jäljennös ja sovitusvaiheiden myötä.

Kun uudet hammasproteesit ovat valmiit ja ne luovutetaan asiakkaalle, käyttö vaatii usein totuttelua. Todennäköisesti totuttelun lisäksi vaaditaan useita kontrollikäyntejä, jotta hammasproteesien käyttömukavuus saadaan hyväksi. Hammasproteesia miettiessä on myös hyvä huomioida mahdolliset akrylaattiallergiat, sillä koko- ja osaproteesit valmistetaan pääasiassa akryylista.

Kiinteät proteettiset ratkaisut ovat käyttäjälleen miellyttävämpiä kuin irrotettavat proteesit. Kiinteät ratkaisut ovat arvokkaampia kuin irrotettavat hammasproteesit, mutta käyttömukavuudeltaan kiinteät ratkaisut, kuten All-on-4 hoito, vastaavat enemmän omia hampaita. Tästä pääset lukemaan implanttihoidoista.

 

Ajanvaraus

Soittamalla: 03 231 0100

Siirry verkkoajanvaraukseen