Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Uniapneakisko

Yölliset hengityskatkokset tai kuorsaus voivat johtua uniapneasta. Lievässä ja keskivaikeassa uniapneassa voidaan käyttää hoitona myös uniapneakiskoa, jota kutsutaan kansankielellä kuorsauskiskoksi. Uniapneakiskolla voidaan vähentää tai jopa poistaa kokonaan hengityskatkokset ja kuorsaaminen, ja näin vaikuttaa unen laatuun syventämällä ja parantamalla sitä.

Uniapneakiskon avulla alaleukaa eteenpäin työntämällä vähennetään kielen painumista taaksepäin. Kun alaleuka pysyy edempänä, kieli ja pehmeä kitalaki eivät pääse tukkimaan hengitysteitä.

Uniapneakisko pitää alaleukaa eteenpäin työntyneenä, jolloin tila kielen takana suurenee ja ilmatiet pysyvät avoimina. Uniapneakiskoja on monenlaisia, mutta kumppanimme Somnomedin kiskot mahdollistavat leukojen avaamis- ja sulkemisliikkeet. Uniapneakiskolla voidaan vähentää tai jopa kokonaan poistaa hengityskatkokset ja kuorsaaminen. Tällä tavalla pystytään parantamaan ja syventämään uniapneapotilaan unen laatua.

Hammaslääkärisi arvioi yksilöllisesti, soveltuuko kisko juuri sinun hampaisiisi ja purentaasi. Kisko voidaan myös valmistaa täysin hampaattomaan leukaan.

Jos uniapneapotilaalla on uniapnean lisäksi havaittu myös narskuttelua, auttaa uniapneakisko silloin myös siihen. Narskuttajilla uniapneakisko korvaa samalla myös niin sanotun purentakiskon. Koska uniapneakojeen kiskot asetetaan molempien leukojen hampaistoon/ikenille, se siten suojaa hampaitasi myös mahdolliselta narskuttelulta. Purentakisko voi itse asiassa joskus jopa pahentaa uniapneaa, koska se työntää alaleukaa hivenen taaksepäin ahtauttaen kielenkannan takana olevaa ilmatilaa.

Uniapneakisko tehdään jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti suusta otettavien skannausjäljennösten avulla. Hammaslääkäri määrittää jäljennösten yhteydessä tarkasti alaleuan asennon kiskoa varten, että hengitystiet pysyvät nukkuessa mahdollisimman hyvin auki ja näin ollen vähentää ja jopa estää hengityskatkoksia.

Kisko tehdään yhteistyönä SomnoMedin kanssa. Somnomedin kiskoihin on myös mahdollista saada säätöruuvit, joiden avulla on mahdollista säätää alaleuan asentoa tarvittaessa.

 

”Yksi elämäni parhaista hankinnoista”

”Uniapnea-kisko Somnodent avant on toiminut erittäin hyvin. Kertaakaan ei ole ollut leuat tai hampaat kipeät. Kiskon laittaminen ja irroittaminen on helppoa, ja käyttö ihan miellyttävää. Kisko suussa pystyy puhumaan ja juomaan vettä. Suu ei enää kuivu öisin, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että syljen eritys olisi mitenkään voimakasta, ihan normaalia siis. Omat kokemukseni ovat erittäin positiiviset. Voin suositella tätä kiskoa kyllä kaikille. Olen nyt seurannut unen laatua ja täytyy sanoa, että se on parantunut. Syke on öisin normaali, ja happisaturaatio pysyy hyvänä 94-100. Tämä on siis ollut yksi elämäni parhaista hankinnoista.”
Riikka