Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Hammaskiven poisto ja jauhepuhdistus

Suun ja hampaiden terveys on vahvasti yhteydessä yksilön yleiseen hyvinvointiin ja terveyteen ja näin ollen myös elämänlaatuun. Suosittelemme jokaisen käymään suuhygienistillä vähintään 1-2 kertaa vuodessa. Joissain tapauksissa tiheämpi hoitoväli on tarpeen ja tämä määritelläänkin aina yhdessä suuhygienistin käynnillä. Suuhygienistin tekemä hammaskiven poisto ja jauhepuhdistus ehkäisee ientulehdusta, reikiintymistä ja pahanhajuista hengitystä. Hampaista tulee mielettömän puhtaat ja kirkkaat.

Suun terveydellä on suuri vaikutus muihin kehon sairauksiin ja terveenä pysymiseen. Yleisin syy ientulehdukselle on plakin kertyminen hampaille. Hoitamaton ientulehdus bakteereineen ja ikeniä vaurioittava hammaskivi yhdessä voivat edistää sairastumaan mm. diabetekseen, aivoinfarktiin, verenmyrkytykseen, hedelmättömyyteen ja moniin muihin hyvin vakaviin sairauksiin. Suun alueen ongelmat vaikuttavat terveyden ohella tietenkin myös itsevarmuuteen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Hammaskiven poisto ja jauhepuhdistus -käynnillä hampaista poistetaan hammaskivi ja plakki käyttämällä ultraäänipuhdistuslaitetta. Suuhygienistin tekemä hammaskiven poisto ja jauhepuhdistus ei yleensä aiheuta kipua, tarvittaessa pintapuudutteella tai paikallispuudutuksella voidaan lieventää ikenien arkuutta. Hoidon aikana arvioidaan myös ientaskujen ja ienverenvuodon määrä.

Jauhepuhdistuksessa hampaiden pinnat ja hammasvälit puhdistetaan kirkkaiksi jauheella.
Hampaiden värjäytymät, plakki sekä bakteerit saadaan tehokkaasti pois ja hampaista saadaan näin hyvin kirkkaat ja puhtaan tuntuiset! Jauhepuhdistus palauttaa hampaan oman luonnollisen värinsä, mutta jos lopputuloksesta toivotaan vielä vaaleampaa, vaihtoehtoina on erilaiset valkaisumenetelmät.

Hoidon lopuksi hampaisiin sivellään fluorilakka, joka estää hampaiden reikiintymistä sekä saat aina omahoidon ohjauksen.

Suuhygienistimme ovat kouluttautuneet myös implanttien sekä proteettisten rakenteiden puhdistamiseen. Suuhygienistimme Hanna Lähteenmäki on suorittanut myös Kliinisen asiantuntijan – tutkinnon (Ylempi AMK).

 

Vapaat ajat

 

’’Ystävällinen ja ykkösluokkainen palvelu, ihan kuin matkustaisi 1-luokassa tai olisi varannut hotellihuoneeksi sviitin! Olen saanut hyvää palvelua suuhygienistiltä, hienoa että hammaskiven poistamiseen on muitakin keinoja kuin ikenien verille ronkkiminen! Hienoa että myös ilta-aikoja on saatavilla, koska päiväsaikaan ei työaikana tietenkään pääse!’’

 

Jauhepuhdistus erillisellä käynnillä

Mikäli hampaista on poistettu hiljattain hammaskivi ja kaipaat hymyysi kirkkautta, on jauhepuhdistus tehokas ja hellävarainen keino siihen! Puhdistus poistaa hampaiden pinnoilta värjäytymiä, jotka voivat johtua esimerkiksi kahvista, teestä tai tupakoinnista. Jauhepuhdistuksessa käsitellään koko suu, joten se tehoaa hyvin myös hammasväleissä ja hampaiden uurteissa lymyäviin värjäytymiin.

Jauhepuhdistus on hampaiden valkaisua hellävaraisempi toimenpide. Hymyä kirkastavia tuloksia saa näin myös nopeammin: toimenpide kestää vain vajaa puoli tuntia ja yksi käyntikerta riittää. Puhdistuksen voi myös tarvittaessa toistaa muutaman kerran vuoden aikana.

Ajanvaraus

Soittamalla: 03 231 0100

Siirry verkkoajanvaraukseen