Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Hammaskruunut

Hammaskruunulla, -sillalla tai -täytteellä voidaan hoitaa lohkeilevia, hauraita tai pahasti kuluneita hampaita. Keraamisella hammaskruunulla saadaan aikaan lopputulos, joka on kestävyydeltään ja ulkonäöltään erittäin luonnollinen ja muistuttaa mahdollisimman paljon oikeaa hammasta. Meillä on pitkä kokemus hammaskruunuista ja olemmekin tehneet niitä yli 50 000 kappaletta vuodesta 1993 alkaen.

Keraaminen täyte tai hammaskruunu soveltuu myös helposti reikiintyvien ja lohkeilevien vanhojen paikkojen korvaamiseen. Keraaminen paikka tai kruunu on myös huomattavasti kestävämpi kuin muovipaikka, eikä keramia materiaalina kellastu.

Puuttuva hammas voidaan kätevästi korvata ns. hammassillalla käyttäen tukena viereisiä hampaita. Siltarakenne on hyvä vaihtoehto silloin, jos korvattavan hampaan viereiset hampaat ovat voimakkaasti paikatut tai iensairauden heikentämät. Sillan asentamiseen ei tarvita kirurgista toimenpidettä, vaan se kiinnitetään omien hampaiden päälle muovisementillä.
 

Siirry verkkoajanvaraukseen

 

”Minulle tehtiin kaikkiin hampaisiini keraamiset kruunut, sillä omat hampaani olivat synnynnäisen eroosion vuoksi niin kuluneet. Tämän lisäksi puuttuva hammas korvattiin implantilla. Isosta työstä huolimatta hoidot sujuivat loistavasti ja nopeasti.

Matkasin Helsingistä Tampereelle hoitamaan hampaani Hammasklinikka Kruunussa, jossa palvelu oli erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä. Valitsin Kruunun huippuosaamisen, mutta myös parempien hintojen takia. Suuri projektini oli huomattavasti edullisempi heillä, kun pääkaupunkiseudulla.

En voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Hymyni on erittäin kaunis mutta myös luonnollisen näköinen. Iso kiitos Raunille ja koko Kruunun henkilökunnalle, parempaa hoitoa en olisi voinut toivoa!”

– Sini Savolainen

Kaikki asiakastarinat

 

Kruunaa hymysi

Hammaskruunut, -täytteet ja -sillat voidaan valmistaa eri materiaaleista. Yleisimmin käytämme materiaalina keramiaa, joka on kestävä ja esteettinen vaihtoehto. Kruunuihin voidaan lisätä esteettisyyttä ja yksilöllisyyttä kerrostamalla posliinia kruunuaihion päälle. Posliinin kerrostus tehdään usein pääasiassa vain etuhampaisiin, eli näkyvälle alueelle.

Käytössämme olevan Cerec-järjestelmän etuja ovat nopeus sekä erittäin kestävä ja esteettinen lopputulos. Cerecillä voidaan valmistaa täydellisesti istuvat ja hampaiston luonnollisen ulkonäön säilyttävät keraamiset paikat, täytteet, kruunut, sillat ja laminaatit vain yhdellä käyntikerralla.

Hampaan luonnollisen värin säilyttävä keraaminen täyte tai kruunu syntyy tietokoneohjatun Cerec-laitteen valmistamana odottaessa, eikä väliaikaisia paikkoja, jäljennöksiä tai odottelua tarvita – toisin kuin perinteisessä menetelmässä.

Cerec-suukameralla otetaan tarkat 3D-kuvat hampaasta. Kuvat siirretään tietokoneelle, jonka jälkeen teknikkomme suunnittelee kruunun tai täytteen digitaalisesti tietokoneella. Tämän jälkeen tietokoneohjattu jyrsin valmistaa kruunun jopa viidessätoista minuutissa keraamisesta aihiosta. Kun kruunu on jyrsitty, kruunun pinnat muotoillaan ja maalataan vielä käsin. Näin saadaan luonnollisen näköinen ja viimeistelty lopputulos.

Täyte tai kruunu kiinnitetään muovisementillä, ja lopputulos on pysyvä, kestävä ja luonnollisen näköinen. Hammaskruunu tehdään niin, että sen on tarkoitus kestää koko loppuiän.

Hammaskruunuista sekä hammassilloista pidetään hoidon jälkeen samalla tavalla huolta kuin omistakin hampaista. Myös hammaskruunut voivat esimerkiksi reikiintyä ienrajasta tai hammaskruunuista huolimatta ikenet voivat tulehtua, joten ne vaativat myös kahdesti päivässä huolellisen hampaiden harjauksen sekä hammasvälien puhdistuksen.
Mitä paremmin hampaiden omahoito on kunnossa ja huolehditaan säännöllisistä hammastarkastuksista, sitä pidempään rakenteet myös kestävät. Näin ollen hammaskruunut ja -sillat voivat kestää jopa koko loppuelämäsi!

 

Ajanvaraus

Soittamalla: 03 231 0100

Siirry verkkoajanvaraukseen