Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Hammasklinikka Kruunusta saat kaikki hammashoidon peruspalvelut.

Perushammashoito on olennainen osa suun ja hampaiden hyvinvointia. Suun terveys vaikuttaa merkittävästi yleisterveyteen ja siksi olisi erittäin tärkeää huolehtia hampaiden omahoidosta ja säännöllisistä käynneistä hammaslääkärin vastaanotolla.

 

Perushammashoito

Hammastarkastus

Hammastarkastus eli suun perustutkimus on hoitokäynti, jolla seurataan hampaiden ja suun terveyttä. Hammastarkastuksessa hammaslääkäri tutkii hampaiston ja limakalvot sekä arvioi ikenien kunnon. Lisäksi hammaslääkäri tutkii leukanivelen toiminnan sekä purennan. Hammastarkastuksen yhteydessä voidaan ottaa myös röntgenkuvia, jotka tukevat hammaslääkärin arviota hampaiston kunnosta.

Hammastarkastuksessa olisi suositeltavaa käydä 1-3 vuoden välein, jotta mahdolliset ongelmat suussa ja hampaissa voidaan havaita jo varhaisessa vaiheessa. Näin vältytään myös suuremmilta hoitokokonaisuuksilta. Hammaslääkärisi määrittelee juuri sinulle sopivan hoitovälin. Hoitovälin määritys perustuu suun terveydentilaan ja potilaan elintapoihin.

 

Paikkaushoidot

Hampaan paikkaus tehdään usein paikallispuudutuksessa yhdellä hoitokäynnillä. Paikkauksessa poistetaan ensin vaurioitunut hammaskudos, jonka jälkeen hampaan pinta käsitellään liuos- ja sidosaineilla, jotta paikka-aine saadaan kiinnittymään omaan hampaaseen. Yleisimmin käytettävä paikkamateriaali on yhdistelmämuovi. Muovin väri valitaan tarkkaan, jottei paikka erottuisi omasta hammaskudoksesta. Lopulta paikka muotoillaan oman hampaan näköiseksi ja purentaan sopivaksi. Paikkaushoitojen hinnat määräytyvät paikattavien pintojen mukaan.

 

Juurihoidot

Hammasytimen eli pulpan tulehduksen syynä on usein hoitamaton, pitkälle edennyt hampaan reikiintyminen. Kun hampaan ydin on tulehtunut, voi juurihoito olla tarpeen. Tulehtunut kudos poistetaan mekaanisesti, juurikanavat desinfioidaan ja hoidetaan paikallisella lääkeaineella. Juurihoito vaatii yleensä useamman hoitokäynnin. Lopuksi hoidettu juurikanavaontelo täytetään ja hammas paikataan tai kruunutetaan.

Nykyään juurihoitoihin ei enää tarvita niin monta käyntikertaa, sillä juurikanavat saadaan koneellisesti puhdistettua nopeammin ja tarkemmin. Juurihoitojen hinta määräytyy käyntikertojen ja hampaiden juurikanavien lukumäärän mukaan. Erikoishammaslääkärimme Marianna Jaakkola on erikoistunut protetiikan ja purentafysiologian lisäksi endodontiaan eli juurihoitoihin.

 

Hampaiden korjaus yhdistelmämuovilla

Hampaiden korjaus yhdistelmämuovilla ei vaadi hampaiden hiomista kuten hammaslaminaatteja tai -kruunuja valmistettaessa usein joudutaan tekemään. Yhdistelmämuovilla korjattaessa hampaat puhdistetaan värjäymistä ja hampaiden terävät reunat pyöristetään. Yhdistelmämuovit kiinnitetään suoraan korjattavaan kohtaan ja lopuksi hampaat muotoillaan ja kiillotetaan. Tyypillisiä hoitoja ovat etuhampaan raon pienennys, kuluneen hampaan kärjen korjaus tai koko hampaan asennon ja muodon muokkaus.

 

Periosafe- ja Implantsafe -testit

Ikenien kuntoa tutkitaan perinteisesti mittaamalla ientaskumittarilla ienverenvuotoa tai syventyneitä ientaskuja. Nämä ovat silmämääräisesti arviotavia mittauksia. Haluamme panostaa ennaltaehkäisevään hammashoitoon ja näin ollen meillä Kruunussa on nyt mahdollisuus tehdä testi, joka kertoo ikenien kiinnityskudoksen tämänhetkisen tilanteen tarkasti! Testin perusteella voimme tehdä juuri sinun hampaistollesi suunnatun hoidon!

Hammasklinikka Kruunussa on käytössä Periosafe® -testin uusi, digitaalinen menetelmä, joka antaa tarkan numeerisen arvon sylkinäytteestä. Numeerista arvoa hyödynnetään hoidon tarpeen arvioinnissa, suunnittelussa sekä hoitotulosten arvioinnissa.

Periosafe®- testillä saat noin 10 minuutissa tietoa ikeniesi tämänhetkisestä terveydentilasta. Testitulos kertoo olemassa olevasta kiinnityskudosinfektiosta, mutta myöskin paljastaa piilevän ja alkavan kiinnityskudossairauden. Testi hyödyntää tutkimustietoa entsyymeistä ja immuunijärjestelmän aktivoitumisesta, jota ei voi havaita perinteisin menetelmin.

Implantsafe®-testi hyödyntää samaa teknologiaa kuin Periosafe® -testi, mutta on tarkoitettu implanttihampaiden kiinnityskudoksen tutkimiseen. Implanttihampaita ympäröivä kudos on hieman erilaista kuin luonnon hampaiden. Infektio implantin ympärillä etenee tutkimustietojen mukaan kolme kertaa nopeammin kuin luonnonhampaissa. Implanttihampaita ympäröivässä kudoksessa ei myöskään ole samanlaista ientaskunestevirtausta, joten tarkempi tulos saadaan asettamalla paperinen pieni näyteliuska ientaskuun. Liuska annetaan olla noin 30 sekunnin ajan ientaskussa, jonka jälkeen se asetetaan näytepurkkiin. Tulos on luettavissa noin 10min jälkeen.

 

Hampaan poistot

Joskus hammas on niin pahasti vaurioitunut, reikiintynyt tai tulehtunut, että hampaan poisto voi olla ainoa hoitovaihtoehto. Hampaan poisto voidaan tehdä joko tavanomaisesti poistamalla ilman leikkausta tai leikkaamalla. Tapaan, jolla hammas poistetaan vaikuttavat sen sijainti, asento, ympäröivä luu, juuren muoto ja puhkeamisaste sekä hampaan kruunun eli näkyvän osan kunto.

Ennen hampaan poistoa hammas tutkitaan ja hoitosuunnitelma tehdään hampaan kunnon mukaan. Hampaan poistosta pyritään tekemään mahdollisimman kivuton potilaalle paikallispuudutuksen avulla. Paikallispuudutuksen lisäksi vaihtoehtona on tehdä hampaan poisto esilääkityksessä tai tarpeen vaatiessa myös kevytnukutuksessa.

Teemme myös muita suukirurgisia toimenpiteitä, kuten ienleikkauksia, juurenpään leikkauksia eli resektioita, implanttileikkauksia sekä koepalojen ottoja.