Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Hammaslääkäripelko on hyvin yleistä

Moni välttelee hammashoitoa, koska hammaslääkärillä käynti koetaan vaivalloiseksi ja epämiellyttäväksi. Myös hammaslääkäripelko on varsin yleistä. Siksi olemme erikoistuneet nykyaikaisiin menetelmiin, jotka ovat mahdollisimman nopeita, vaivattomia ja kivuttomia.

Iso osa hoidoista voidaan toteuttaa vain yhdellä tai kahdella hoitokerralla. Myös toipumisjaksot ovat erittäin lyhyitä perinteisiin menetelmiin verrattuna. Älä siis suotta laiminlyö hampaidesi hoitoa, vaan tule meille asiantuntevaan ja yksilölliseen hammashoitoon. Parhaiten pystymme ottamaan pelkosi huomioon, kun kerrot siitä jo aikaa varatessasi.
Siirry verkkoajanvaraukseen

 

”Olen pelännyt hammaslääkärissä käyntiä niin kauan kuin muistan, mutta täällä klinikalla ja teidän ammattitaitoisen ja rauhallisen henkilökunnan avulla pystyin rentoutumaan enkä enää pelkää!”

 

Tärkeää huolehtia säännöllisistä hammastarkastuksista

Usein pelon taustalla ovat aikaisemmin koetut ikävät ja epäonnistuneet käynnit hammaslääkärin vastaanotolla. Lisäksi muiden henkilöiden kertomat ikävät kokemukset saattavat vahvistaa omaa jo koettua pelkoa.

Hammaslääkäripelosta huolimatta olisi tärkeää säännöllisesti tarkastuttaa hampaiden kunto ja hoitaa mahdolliset ongelmat kuntoon. Meillä Kruunussa kaikki hammaslääkärimme ja suuhygienistimme ovat hyvin kouluttautuneita ja oman alansa ammattilaisia. Hoitoprosessissa huomioidaan aina asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Onneksi hammaslääkäripelkoa voidaan lievittää erilaisin keinoin. Useasti jo pelosta etukäteen kertominen ja keskustelu hammaslääkärin ja potilaan välillä helpottavat. On siis todella tärkeää, että kerrot mahdollisesta pelostasi jo etukäteen. Mikäli hammaslääkäripelko on voimakas ja omin keinoin on vaikea hallita pelkoa, voidaan hammashoito toteuttaa puudutuksessa, esilääkityksessä tai myös kevytnukutuksessa.

 

Hammashoito nukutuksessa

Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden anestesialääkärin palveluihin. Joskus hammaslääkäripelko voi olla niin hallitsevaa, että hammashoito on järkevää tehdä kevytnukutuksessa. Menetelmää suositellaan myös esimerkiksi silloin, jos potilaalla on herkkä nielu, jonka vuoksi hammashoito olisi muutoin hankalaa.

Mikäli toiveenasi on hammashoito kevytnukutuksessa eli IV-sedaatiossa, suosittelemme varaamaan ajan hammaslääkärille konsultaatioon. Ennen nukutushammashoitoa tulee tehdä huolellinen hammastarkastus sekä hoitosuunnitelma. Hoitoa varten hampaistosta tulee ottaa myös röntgenkuvat.

Nukutushammashoito suunnitellaan huolellisesti, jotta kaikki suunnitellut toimenpiteet voidaan tehdä samalla käyntikerralla.

Nukutushammashoitoon osallistuu aina hammaslääkärin ja -hoitajan lisäksi anestesialääkäri, joka valvoo nukutushoidon onnistumisen aina heräämiseesi saakka. Aina nukutushammashoidon jälkeen suosittelemme vuorokauden ajan lepoa. Lisäksi nukutushoidossa olleella potilaalla tulee olla saattaja kotimatkalle sekä aikuinen henkilö seuranaan illan ja seuraavan yön ajaksi. Tarkemmat ohjeet nukutushammashoidosta saat vastaanotoltamme, kun hoidosta on sovittu.

Hammasklinikka Kruunussa anestesialääkärinä toimii Veli-Matti Moisio.

Ajanvaraus

Soittamalla: 03 231 0100

Siirry verkkoajanvaraukseen