Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Purentakisko

Monet meistä kärsivät erilaisista purentaelimen vaivoista, joihin purentakiskosta voi löytyä helpotusta. Purentavaivoja voi aiheuttaa muun muassa stressi, jolloin hampaita purraan yhteen tiedostamatta hereillä tai unissaan. Myös hampaiden purennan muuttuessa hampaiden kulumisen tai suurien hoitojen seurauksena leukanivelen asento muuttuu, joka voi aiheuttaa purentavaivoja.

Purentakisko on pääsääntöisesti yläleuan hampaisiin asetettava irrotettava koje. Purentakiskot voivat tuoda helpotusta leukaniveliin ja puremalihaksiin liittyvissä vaivoissa sekä hampaiden narskutteluun, joka voi kuluttaa hampaiden pintaa. Purentakiskojen tarkoituksena on suojata hampaita ja ehkäistä esimerkiksi narskuttelusta aiheutuvaa rasitusta. Purentakiskojen käyttö rentouttaa myös puremalihaksia, jonka takia niitä voidaan käyttää myös hoitamaan puremalihas- ja leukanivelvaivoja.

Purentakiskoa käytetään lähtökohtaisesti nukkuessa tai suorittaessaan jotakin keskittymistä vaativia tehtäviä, joiden aikana heillä on tapana purra hampaitaan kovaa yhteen.

Purentakiskot valmistetaan aina yksilöllisesti hammaslääkärin toimesta suuhun sopivaksi. Hampaista otetaan ensin malli jäljennösten tai skannauksen perusteella, jonka avulla purentakisko valmistetaan omassa hammaslaboratoriossamme.
 

’’Palveluhenkisyys siitä suuri kiitos, asiantuntevaa ja avuliasta osaamista ilman kipua.’’ -Annestiina Syrjälä

 

Siirry verkkoajanvaraukseen

 

Purentakisko suojaa hampaita kulumiselta

Useat meistä narskuttelee hampaitaan, joka kuluttaa hampaita. Mikäli narskuttelu on voimakasta, voi sillä saada hampaiston kulumaan jopa ikenien tasolle. Purentakiskon tehtävänä on suojata hampaita tältä kulumiselta. Monet saattavat narskutella hampaitaan huomaamatta nukkuessaan. Mikäli aamuisin purenta tuntuu oudolta, hampaat ovat kipeät tai pään ja kaulan alueen lihakset jännittyneet, todennäköisesti kärsit yöllisestä bruksismista eli narskuttelusta.

Purentakiskon tehtävänä on myös rentouttaa purentalihaksia. Pään ja kaulan alueen lihasten jäykkyys sekä päänsärky ovat vaivoja, joihin purentakiskohoito voi antaa apua. Mikäli kiskolla ei saada riittävää hyötyä, voidaan tilannetta helpottaa myös purentalihashieronnalla tai botuliinipistoshoidolla.

Mikäli suussa tehdään isompia purennallisia muutoksia, voidaan hampaiden suojaksi tässä tilanteessa valmistaa myös purentakisko. Purentakisko suojaa uusia hampaita ja totuttaa leukanivelet uuteen purentaan.

Myös leukanivelen dislokaatio/luksaatiossa käytetään usein lyhytaikaisena hoitona purentakiskoa, jotta leukanivel toipuisi traumasta ja palautuisi normaaliin asemaan.
 

Ajanvaraus

Soittamalla: 03 231 0100

Siirry verkkoajanvaraukseen