Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Invisalign oikomishoito

Oletko miettinyt, sopisiko Invisalign-oikomishoito sinulle? Varaa aikasi meille maksuttomaan Invisalign hoidon konsultaatioon! Konsultaatiossa suuhygienisti skannaa hampaiston suuskannerilla, jonka jälkeen näet arvion hoidon lopputuloksesta heti!

Huomaamatonta oikomishoitoa

Invisalign oikomishoitomenetelmä on huomaamaton ja hellävarainen, jonka avulla vinot hampaat voidaan oikaista ilman kiinteitä kojeita. Invisalign-menetelmän avulla saat suorat hampaat ja kauniin hymyn lähes näkymättömillä oikomiskalvoilla.

Invisalign oikomishoito toteutetaan läpinäkyvillä kalvoilla, jotka siirtävät hampaita kohti haluttua lopputulosta. Edistyksellisen 3D-kuvantamistekniikan avulla Invisalign visualisoi jo alussa koko hoitosuunnitelmasi hammaslääkärin hoitomääräyksen mukaisesti hampaiden lähtöasennosta lopulliseen tavoiteasentoon saakka.

Varaa aikasi Invisalign konsultaatioon

 

”Aloitin 15 viikkoa kestävän Invisalign -hoidon Hammasklinikka Kruunussa. Alahampaani suoristuivat kauniisti yhteen riviin yllättävänkin nopeasti, ja muutenkin koko hoidon kestosta ja helppoudesta olin postiviisesti yllättynyt. Koko hoito oli kokonaisuudessaan miellyttävä ja suosittelen prosessia lämpimästi. Tietenkin haluan vielä mainita, kuinka ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta Hammasklinikka Kruunussa piti minusta ja hampaistani huolta! Kiitos! :)”

 

Miten invisalign toteutetaan?

Hampaitasi varten valmistetaan sarja läpinäkyviä oikomiskalvoja, jotka siirtävät hampaita vähän kerrallaan. Kutakin oikomiskalvoa käytetään noin yksi tai kaksi viikkoa, kunnes se vaihdetaan sarjan seuraavaan kalvoon. Näin hampaat siirtyvät vaiheittain lopulliseen asentoonsa. Mittatilaustyönä valmistettavat oikomiskalvot ovat läpinäkyvät ja ne mukailevat oman hampaan muotoja. Oikomiskalvot riisutaan ruokailun ajaksi kokonaan, ja ne on mahdollista jättää ajoittain pois myös esimerkiksi juhlatilanteita varten.

Ero perinteisiin hammasrautoihin on merkittävä, sillä huomaamattomien oikomiskalvojen ansiosta kiinteitä kojeita ei tarvita lainkaan. Invisalign kalvo-oikomishoito sopii aikuisella iällä tehtävään oikomishoitoon. Invisalign hoidon toteutustapa riippuu aina asiakkaan yksilöllisestä lähtötilanteesta ja hoidon monimutkaisuudesta.

Invisalign – hoidon hinta ja kesto

Hoitoaika vaihtelee noin kolmesta kuukaudesta vuoteen. Arvion oman hoitosi kestosta ja hinnasta saat, kun hoitosuunnitelmasi on valmis. Ensimmäisellä käynnillä suun tilanne kartoitetaan ja hoidontarve selvitetään perusteellisesti.

Invisalign-oikomishoidon kustannukset riippuvat hampaidesi yksilöllisestä hoitotarpeesta. Kokonaiskulut asettuvat tyypillisimmin noin 4 000 – 7 000 euron haarukkaan. Saat tarkan kustannusarvion hoitosuunnitelman yhteydessä.

 

Ajanvaraus

Soittamalla: 03 231 0100

Siirry verkkoajanvaraukseen

 

Niin monta kysymystä, mutta mistä aloittaa?

Invisalign on suosittu ja tehokas tapa saada kauniit hampaat. Menetelmällä on oiottu maailmanlaajuisesti jo yli viisi miljoonaa hymyä. Kokosimme yhteen tyypillisiä kysymyksiä vastauksineen helpottamaan päätöksentekoasi! Lisäksi löydät myös vastauksia kysymyksiin, joita sinulle saattaa tulla mieleen hoidon aloitettuasi!

Miten Invisalign toimii?

Invisalign oikomiskalvot siirtävät hampaita käyttämällä tarkkaan ohjattuja liikkeitä. Toisin kuin perinteiset hammasraudat, Invisalign-hoito ei ohjaa vain kullakin oikomiskalvolla saatavaa siirtymismäärää, vaan myös siirtymisen ajoitusta. Siten vain tietyt hampaat voivat liikkua kyseisen vaiheen Invisalign-hoitosuunnitelman mukaisesti. Tällä saadaan aikaan tehokas voimansiirtojärjestelmä.

Miten hoito etenee?

Oikomishoidon suunnittelu alkaa konsultaatiokäynnillä. Hampaat skannataan, jonka avulla tehdään 3D-suunnitelma hoidosta. Heti skannauksen jälkeen voit nähdä arvion lopputuloksesta. Hoitosuunnitelman tekemiseen menee muutamasta päivästä viikkoon.
Kun oikomishoidon suunnitelma on valmis ja olet hyväksynyt suunnitelman, tilataan Invisalign-oikomiskalvot. Kalvojen toimitusaika on noin 1 viikko.

Invisalign oikomishoidon ensimmäisellä käynnillä tehdään yleensä pienet, hampaan väriset kiinnikkeet hampaisiin. Lisäksi sinulle opetetaan kalvojen suuhun laitto, poisotto sekä kalvojen puhdistus. Lisäksi saat suulliset ja kirjalliset ohjeet hoidon aloittamisesta.
Ensimmäisellä käyntikerralla saat 2–4 kalvoparia mukaan. Seuraava kontrollikäynti on yleensä neljä viikkoa hoidon aloittamisesta. Kontrollikäynneillä varmistetaan, että hoito etenee suunnitellusti ja tehdään tarvittaessa hoitotoimenpiteitä.

Oikomishoidon jälkeen seuraa ylläpitovaihe, jonka tarkoituksena on varmistaa, että hyvä hoitotulos säilyy eivätkä hampaat pääse liikkumaan takaisin virheasentoihin.

Mitä hyötyjä Invisalign-hoidossa on?

Invisalign-oikomiskalvot ovat lähes näkymättömät ja tavallisesti lähes kukaan ei huomaa niiden käyttöä. Koska Invisalign-oikomiskalvot ovat irrotettavat, voit syödä ja juoda mitä haluat hoidon aikana – otat vain kalvot pois. Voit myös ottaa oikomiskalvot pois ja harjata hampaasi sekä käyttää hammaslankaa ylläpitääksesi normaalia suuhygieniaasi.

Toisin kuin perinteisissä hammasraudoissa, näissä oikomislaitteissa ei ole metallikiinnikkeitä tai oikomislankoja. Siksi useimmissa tapauksissa Invisalign-palveluntarjoajan luona kuluu vähemmän aikaa laitteiden säätämiseen. Lopuksi, Invisalign-järjestelmällä voit tarkastella tuloksiasi ja hoitosuunnitelmaa virtuaalisesti ennen hoidon aloittamista. Näin voit nähdä, miltä hampaidesi pitäisi näyttää hoitosi päätyttyä.

Kuinka usein oikomiskalvoja on käytettävä?

Oikomiskalvoja on käytettävä koko hoidon ajan, paitsi syötäessä tai hampaita harjatessa ja hammaslankaa käytettäessä. Suositeltu käyttöaika on 22 tuntia vuorokaudessa.

Kun Invisalign-hoito on päättynyt, tarvitsenko edelleen tukea hampaille?

Tuen käyttäminen oikomishoitojen jälkeen on tärkeä vaihe, sillä se pitää hampaat vakaina uusissa paikoissaan. Jos haluat, että hampaasi pysyvät ihannepaikoillaan, on parasta käyttää tukea hammaslääkärisi ohjaamalla tavalla. Monissa tapauksissa viimeisin oikomiskalvosi toimii väliaikaisena tukena, kunnes tukivaihtoehto on päätetty. Tukivaihtoehtoina voi olla hampaiden taakse asetettava retentiolanka ja Vivera-kalvot, jota käytetään öisin sekä alkuun myös päivisin. Hampaat ovat liikkuvaisimmillaan hoidon päätyttyä kahdeksan kuukauden ajan, joten Vivera-kalvoja olisi tärkeää käyttää hammaslääkärin ohjaamalla tavalla.

Vivera-kalvot valmistetaan sinulle tilaustyönä samalla tekniikalla, jolla valmistetaan myös Invisalign-oikomislaitteet. Hyötynä on tarkka ja käytössä mukava sopivuus. Viveran oma materiaali on 30 % lujempaa kuin muiden alan johtavien läpinäkyvien tukien materiaalit. Näin hymysi säilyttäminen on helpompaa. Materiaali myös vähentää tuen murtumisen tai rikkoutumisen riskiä, mikä tarkoittaa kestävämpää ja luotettavampaa tukea. Vivera-tuet voivat auttaa sinua, oletpa käyttänyt Invisalign-oikomislaitteita tai perinteisiä lankahammasrautoja.

Invisalign-hoidon päätteeksi voidaan tehdä myös yhdistelmämuovilla muodon korjausta tai valkaisu hampaille. Invisalign ei itsessään muuta hampaiden muotoa tai väriä, joten tällaiset puhtaan kosmeettiset toimenpiteet tehdään erillään varsinaisesta oikomishoidosta. Valkaisu antaa lopputulokselle viimeistellyn ilmeen ja kruunaa uuden hymysi!

Miten, millä ja kuinka usein oikomiskalvot tulee puhdistaa?

Oikomiskalvot huuhdellaan aina vähintään vedellä ennen suuhun laittoa, esimerkiksi ruokailun jälkeen. Kalvoja on hyvä puhdistaa päivittäin myös joko saippualla tai vastaanotoltamme saatavilla puhdistusliuoksilla. Puhdistuksen voi tehdä käsin, pehmeällä hammasharjalla tai lasissa liuottamalla. Aloittaessasi Invisalign oikomishoidon, aloituspaketin mukana tulee myös muutamia Invisalign Cleaning Crystal-puhdistustabletteja, jolla voi puhdistaa kalvoja ja saada niistä kirkkaammat!

Voiko Invisalign-hoitoa maksaa osissa?

Kyllä voi! Invisalign oikomishoidon aloituskäynnillä maksetaan ns. aloitusmaksu, joka on aina suuruudeltaan 2000 €. Loput Invisalign hoidon kustannuksista voidaan maksaa esimerkiksi käyntien mukaan.

Meillä on myös mahdollisuus Resurs Bankin rahoitukseen ja osamaksuun. Jos siis haluat maksaa osissa, tämä onnistuu hyvin. Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen alla olevalla sähköisellä hakemuksella tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Tämä onkin ollut hyvin suosittua asiakkaidemme keskuudessa!

Lue lisää rahoituksesta täältä!

Seuraavat kalvot eivät sovi/purenta ei ole asettunut oikeaan asentoon?

Purenta muuttuu hoidon aikana joskus paljonkin, ja se voi tuntua hoidon aikana täysin väärältä. Mikäli havaitset kalvojen istuvuudessa ongelmaa vielä muutama päivä vaihdon jälkeen tai kalvot eivät istu lainkaan, ota yhteyttä klinikalle.

Varaanko kontrollikäynnit samalle päivälle kuin kalvojen vaihto on?

Samalle tai mieluiten seuraavalle tai sitä seuraavalle, jotta hampaat ovat varmasti liikkuneet haluttuun sijaintiin. Hammaslääkärisi ohjeistaa sinulle, milloin seuraava käyntikerta olisi hyvä olla.

Voiko kalvojen kanssa syödä / juoda?

Kalvot otetaan pois suusta ruokailun ajaksi. Oikomiskalvojen kanssa ei siis saa syödä mitään. Juotavaksi suositellaan vain vettä silloin kun kalvot ovat suussa, sillä muiden juomien sokerit tai väriaineet eivät tee hampaille hyvää, jos ne jäävät kalvojen ja hampaiden väliin.

Onko normaalia, että hampaat ovat arat/kipeät hoidon alkaessa?

Se on täysin normaalia. Joillakin kipua on enemmän joillakin vähemmän. Invisalign oikomishoidon kalvojen vaihdon yhteydessä hampaiden särky on normaalia muutaman päivän ajan ja särkylääkettä voi ottaa tarvittaessa.

Voivatko kiinnikkeet hampaissa, jotka pitävät kalvoja paikoillaan irrota? Miten toimin tällaisessa tilanteessa?

Se on mahdollista. Tässä tilanteessa tulee ottaa yhteys hammasklinikallemme ja varata aika kiinnikkeen uudelleen kiinnitykseen suuhygienistin vastaanotolle.

Oikomiskalvoni hukkuivat, mitä teen?

Siirry käyttämään edellisiä kalvoja (muista säilyttää yhdet ylimääräiset kalvot läpi hoidon). Ota yhteys aina hammaslääkäriin, jos kalvot hukkuvat. Hammaslääkäri katsoo tilanteen mukaan voiko siirtyä seuraaviin kalvoihin vai pitääkö tilata uudet kalvot.