Hammaslääkäri Kruunu

Ostoskori

Korissa 0 tuotetta

Yhteensä 0,00 

Tilaamaan >

Suunhoitovinkit

Terveelliset elintavat, suuhygieniasta huolehtiminen ja säännölliset käynnit hammaslääkärillä ja suuhygienistillä edistävät suunterveyttä ja auttavat ehkäisemään suun sairauksia.

Näin hoidat suunterveyttä:

  1. Harjaa hampaasi kaksi kertaa päivässä fluorihammastahnalla. Suosi sähköhammasharjaa!
  2. Muista puhdistaa myös hammasvälit!
  3. Syö terveellisesti ja pidä kiinni säännöllisistä ruoka-ajoista.
  4. Älä napostele aterioiden välillä.
  5. Nauti kohtuudella makeita ja happamia tuotteita.
  6. Juo janojuomana vettä.
  7. Käytä ksylitolituotteita.
  8. Älä käytä tupakkaa tai nuuskaa.
  9. Käy säännöllisesti hammaslääkärillä suun ja hampaiden tarkastuksessa.

 

Lisää vinkkejä

+ Hammastahnan valinta

Hammastahnan tärkein tehtävä on edistää hampaiden terveyttä. Hampaiden hyvällä kotihoidolla voidaan ehkäistä iensairauksien syntymistä ja vähentää hampaiden reikiintymistä. Karieksen torjumisessa on tärkeää, että hammastahna sisältää fluoria. Fluori vahvistaa myös kiillettä. Kiille suojaa hammasta ja estää mm. vihlontaa. Fluoripitoisuuden lisäksi tahnaa valitessa kannattaa tarkistaa myös tahnan RDA-arvo. Se kertoo tahnan hankaavuudesta. Arvon tulisi olla alle 100, jotta kiille ei vaurioituisi. Mikäli hammaskaulasi ovat paljastuneet ja kiille ei niitä suojaa tai hampaissasi on kiillevaurioita, tulisi hankaavien tahnojen käyttöä välttää.

+ Hammasvälien puhdistus

Miksi käyttää hammasväliharjaa?

– Hampaiden välit halutaan pitää puhtaina
– Puhtaat hammasvälit antavat fluorille mahdollisuuden vahvistaa hampaiden kiillettä myös hammasväleissä
– Päivittäisellä käytöllä voidaan pysäyttää alkanut reikiintyminen ja estää esimerkiksi karieksen ja ientulehduksen syntyminen


Miten valita hammasväliharja?

Hammasväliharjan valintaan vaikuttaa eniten hammasväliharjan koko. Koska hampaiden välien koot vaihtelevat hiukan, joissain tapauksissa tarvitaan muutamia erikokoisia hammasväliharjoja. Ihanteellisessa tilanteessa harja on hiukan isompi kuin hammasväli, jotta harjakset pystyvät täyttämään koko hammasvälin ja puhdistamaan sen tehokkaasti plakista ja muusta liasta.

Sopivan hammasväliharjan löytää parhaiten kokeilemalla erilaisia kokoja.

Hammasvälejä suositellaan puhdistettavan vähintään kerran päivässä, ennen hampaiden harjausta. Vain säännöllisellä puhdistuksella hammasväliharja voi tuoda parhaan edun esille.

+ Hammastahnojen erot

Hammastahnoissa on mistä valita! On perustahnaa, herkän tai kuivan suun tahnaa, tahnaa vihloville hampaille, vaahtoavaa ja ei vaahtoavaa. Ostaessasi hammastahnaa, onkin tärkeää kiinnittää huomiota juuri omiin tarpeisiin. Nyrkkisääntönä on riittävä fluorin määrä, joka on aikuisella 1000-1450ppm. Tarkista siis fluorin määrä! Toinen tarkistamisen arvoinen asia on tahnan hankaavuus. Hankaavuusarvon eli RDA-arvon tulisi olla alle 100, jotta kiille ei vaurioidu. Hammastahnan vaahtoavuudesta voi olla myös haittaa. Hammastahnan vaahtoamisen aiheuttaa natriumlauryylisulfaatti, jokasaattaa aiheuttaa kirvelyä ja lisätä aftojensyntyä.

Kaikki markkinoilla olevat valkaisevat tahnat eivät muuta hampaan perusväriä. Niiden hankaavat aineet tai entsyymit voivat poistaa hampaan pinnalta näkyviä värjäytymiä, mutta riskinä saattaa olla kiillevaurioita ja tämän takia hampaat värjäytyvät jatkossa entistä helpommin. Valkaisevia tahnoja valitessa on syytä tarkistaa RDA-arvo.

+ Sähköhammasharja vai tavallinen harja

Yksinkertaisesti sanottuna sähköhammasharjat poistavat plakkia ylivoimaisesti paremmin kuin tavalliset hammasharjat. Niiden käyttö on myös helpompaa, sillä sähköhammasharja tekee harjauksen puolestasi. Suosi siis sähköhammasharjaa!

Sähköhammasharjoissa on usein paljon teknisiä ominaisuuksia, jotka helpottavat ja auttavat sinua harjaamistapojesi parantamisessa. Useimmat harjat on myös varusteltu mukavilla lisäominaisuuksilla, kuten hammasharjan pidikkeellä, matkalaturilla sekä bluetooth-yhteydellä. Edistyneimmissä harjoissa on myös erilaisia harjausasetuksia esimerkiksi herkille hampaille, valkaisua varten tai kielen puhdistukseen.

Sähköhammasharjojen paineanturit kertovat, jos harjaat liian kovaa ja ajastimen avulla seuraat hampaiden harjausaikaa.

Hammaslääkärimme suosittelevat sähköhammasharjan käyttöä päivittäisessä hampaiden puhdistuksessa, katso tästä meidän valikoimamme!

+ Toiveena valkoisemmat hampaat

Hampaat voivat värjäytyä hampaan pinnalta tai sisältä. Pinnallisia värjäytymiä aiheuttavat yleisimmin tupakka, kahvi, tee, kolajuomat sekä punaviini. Hampaan sisäisen värjäytymisen voivat aiheuttaa hampaan reikiintyminen, kiilteen häiriöt tai jotkin sairaudet. Ikääntymisen myötä hampaiden väri muuttuu luonnostaan keltaisemmaksi.

Verkkokaupastamme saatavilla olevat valkaisevat tuotteet ovat tehokkaita poistamaan värjäymiä ja valkaisemaan hampaan pintaa eri menetelmin. Valikoimissamme on valkaisevia tuotteita seuraavilta merkeiltä: Yotuel, Brilliant Smile sekä WhiteWash NANO. Näillä tuotteilla voit saada tuloksia jo 2 viikossa! Kruunu Showroomilla on myynnissä myös Brilliant Smile -valkaisunauhat, jotka sisältävät 6% vetyperoksidia.

Jos haluat saada tuloksia nopeasti, suosittelemme Hammasklinikka Kruunun vastaanotolla tehtävää hampaiden puhdistusta tai laservalkaisua. Laservalkaisu valkaisee hampaita sisältä päin kun taas puhdistus poistaa tehokkaasti pinnallisia värjäymiä. Ajan varaat kätevästi nettiajanvarauksen kautta.

+ Valkaisevien tuotteiden turvallisuus

Hampaiden valkaisutuotteita on saatavilla joka lähtöön. Valitettavasti kaikki eivät ole turvallisia hampaille. Valkaisevia tuotteita valitessa on tärkeää huomioida tuotteen hankaavuus. Hankausarvon (RDA) tulisi olla alle 100, jotta kiille ei vaurioituisi.

Kaikki myymämme valkaisevat hampaiden hoitotuotteet ovat turvallisia, ne eivät vahingoita kiillettä ja niitä voi käyttää päivittäin.

+ Helpotusta kuivalle suulle

Suun kuivuutta voivat aiheuttaa monet lääkkeet, sairaudet, ikääntyminen tai esimerkiksi sädehoidossa vaurioituneet sylkirauhaset. Kuiva suu altistaa hampaat reikiintymiselle, joten kuivasuisen kannattaa huolehtia erityisen hyvin suuhygieniasta.  Kuivan suun hoitoon on tarjolla paljon vaihtoehtoja. Suun hoitotuotteiden valinnalla voi myös kosteuttaa kuivaa suuta.

Meiltä löydät Salutem-erikoishammastahnan, joka kosteuttaa suuta ja suojaa suun limakalvoja pitäen suusi puhtaana!

+ Herkän suun tuotteet

Herkkä suu tarvitsee hampaiden hoitotuotteet, jotka eivät sisällä hankaavia ainesosia.

Herkälle suulle suosittelemme päivittäiseen käyttöön Yotuel-hammastahnoja tai GUM Paroex-hammastahnaa sekä suuvettä. Yotuel Classic ja Pharma -tahnoissa on alhainen hankausarvo. Pharma-tahna sisältää lisäksi B5-vitamiinia, joka hoitaa herkkiä ikeniä ja limakalvoja. GUM Paroex 0,06% -tuotteet hoitavat herkkiä ikeniä ja vahvistavat niitä. Hammastahna ja suuvesi ehkäisevät myös plakin muodostumista ja auttavat sinua pitämään hampaat vahvoina ja terveinä.

+ Helpotusta vihlontaan

Hampaiden vihlomisen syynä on usein hampaan kaula-alueen ikenen vetäytyminen, hampaaseen tullut reikä, auennut paikan sauma tai hampaaseen syntynyt pintahalkeama. Vihlominen voi liittyä myös hampaiden mekaaniseen kulumiseen tai kemialliseen syöpymiseen.

Vihlontaan auttaa oikeanlaiset kotihoitotuotteet. Elmex Sensitive Professional-hammastahna on kehitetty vihloville hampaille. Se ehkäisee hampaiden vihlontaa välittömästi ja pitkävaikutteisesti.

+ Kiillevaurioiden hoito

Kiillevauriot ovat usein seurausta riittämättömästä hampaiden puhdistuksesta. Hampaan pintaan jäänyt bakteeriplakki tuottaa happoa, joka syövyttää kiillettä. Useimmiten kiillevaurioiden oireina ovat vihlonta ja hampaan värin muuttuminen mattamaiseksi. Etuhampaiden kärjet voivat myös rispaantua, joka voi aiheuttaa lohkeamista.

Oral B Gum & Enamel Repair -hammastahna antaa hyvän suojan kiilteen kulumista vastaan. Hammastahna vahvistaa ja suojaa hammaskiillettä.

+ Ientulehduksen ehkäiseminen

Hyvät suunhoitotuotteet ovat tärkeä osa ientulehduksen ehkäisemisessä. Ikenet saattavat olla arat ja vuotaa verta esimerkiksi hampaita harjatessa.

GUM Paroex -tuotteet ovat kehitetty ienongelmista kärsiville. Paroex -hammastahna ja suuvesi ehkäisevät plakin muodostumista, vahvistavat ja hoitavat herkkiä ikeniä sekä auttavat pitämään hampaat vahvoina ja terveinä. Myös Yotuel ja Oral-B-hammastahnat hoitavat ikeniä ja limakalvoja.

Ienongelmien ehkäisemisessä olisi myös erittäin tärkeää huolehtia hammasvälien puhdistamisesta. Verkkokaupastamme löydät erilaisia vaihtoehtoja juuri omaan tarpeeseesi.

+ Pahanhajuinen hengitys

Pahanhajuinen hengitys voi johtua monesta syystä. Yleisin niistä on huono suuhygienia, suun tulehdukset tai kuiva suu.

Oral-B:n hammastahnat ja suuvedet ovat kehitetty suojaamaan pahanhajuiselta hengitykseltä, reikiintymiseltä, plakilta, ienongelmilta, värjäytymiltä sekä kiilteen kulumiselta. Parhaan tuloksen saat, kun harjauksen jälkeen purskuttelet suusi vielä suuvedellä.

Lisäksi BlueM -tuotesarjan raikastava suusuihke edesauttaa pahanhajuisen hengityksen torjumisessa. Suihke on päivittäisen hammastahnan ja suuveden käyttöä täydentävä tuote. Suusuihke normalisoi ja kontrolloi suun haitallisia bakteereja tarjoten välittömästi raikkaan hengityksen.

+ Eroon aftoista

Aftat ovat suun limakalvoilla esiintyviä haavaumia, jotka voivat olla erittäin kivuliaita. Aftojen syntyyn voi vaikuttaa heikentynyt suuhygienia tai esimerkiksi alentunut elimistön puolustuskyky. Sitrushedelmät, kaneli, voimakkaat mausteet ja suuvedet voivat vaikuttaa aftojen esiintymiseen. Hammastahnojen vaahtoaine eli natriumlauryylisulfaatti voi ärsyttää suun limakalvoja ja aiheuttaa tai pahentaa aftoja. Tässä tapauksessa vaahtoavia hammastahnoja kannattaa siis välttää.

Suosittelemme aftaherkille Yotuel-hammastahnoja tai Salutem-hammastahnaa.

+ Implanttien ja siltarakenteiden puhdistus

Hammasimplantteja tulee hoitaa vähintään yhtä huolellisesti kuin omiakin hampaita. Implanttien ja keraamisten siltarakenteiden tai kruunujen hoitamisessa voidaan käyttää samoja tuotteita kuin omien hampaiden hoidossa. Hampaat tulee harjata hyvin kahdesti päivässä. Implanttien välit tulisi käydä läpi huolellisesti joko hammasväliharjan, harjatikun tai hammaslangan avulla.

Hammaslääkäri tai suuhygienisti neuvoo juuri sinun tilanteeseen sopivimmat kotihoitovälineet.