Hammaslääkäri Kruunu

AJANVARAUS:

03 231 0100 tai
VERKOSSA >

Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa koko kehoon ja heijastuu suoraan yleisterveyteen ja elämänlaatuun. Kun suu voi hyvin, koko keho voi hyvin. Jokaisen ihmisen olisi järkevää käydä suuhygienistillä vähintään 1-2 kertaa vuodessa. Osa joutuu käymään jopa kolmen kuukauden välein.

 

 

Suuhygienistin palvelut

Terve suu tuntuu hyvälle ja hengityksessä ei ole epämiellyttäviä tuoksuja. Yleisin syy pahanhajuiselle hengitykselle on ientulehdus ja ikenen alla ientaskuissa oleva hammaskivi. Suun terveydellä on suuri vaikutus muihin kehon sairauksiin ja terveenä pysymiseen. Hoitamaton ientulehdus bakteereineen ja ikeniä rasittava hammaskivi yhdessä voivat edesauttaa sairastumaan mm. diabetekseen, aivoinfarktiin, verenmyrkytykseen, hedelmättömyyteen ja moniin muihin hyvin vakaviin sairauksiin. Suun alueen ongelmat vaikuttavat terveyden ohella myös itsetuntoon ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Huonoilla hampailla on ikävä hymyillä.

 

 

Hammaskiven poisto ja soodapuhdistus

 

Hammaskiven poistoa ja hampaiden puhdistusta ei tarvitse jännittää, me pyrimme aina olemaan helliä työskentelyssä ja huomioimaan asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Pintapuudutetta voidaan levittää ikenille helpottamaan hammaskiven poistoa. Suuhygienistimme ovat kouluttautuneet myös paikallispuudutuksen tekemiseen.

Hoito sisältää ientaskujen ja ienverenvuodon mittauksen, hammaskiven määrän arvion, hammaskiven sekä bakteeripeitteiden mekaanisen poiston käsi-instrumentein ja/tai ultraäänipuhdistuksen, soodapuhdistuksen, tarvittaessa fluorilakkauksen sekä aina kotihoidon ohjauksen.

Soodapuhdistuksessa hampaiden pinnat ja hammas­välit suih­ku­te­taan puhtaiksi soodan. Hampaiden värjäymät, plakki sekä bakteerit saadaan tehokkaasti pois ja hampaista tulee kirkkaan ja puhtaan näköiset ja tuntuiset.

Sooda­puh­dis­tuk­sessa ei ole kyse hampaiden valkai­susta, vaan niiden ulko­pinnan puhdis­tuk­sesta. Varsi­nainen hampaiden valkaisu itsessään vasta muuttaa hampaan sävyä vaaleam­paan suun­taan.

Säännölliset hammaskiven poistot ja soodapuhdistukset ovat erittäin tehokkaita ennalta ehkäisevässä hammashoidossa.

Suuhygienistimme ovat kouluttautuneet myös implanttien sekä proteettisten rakenteiden puhdistamiseen. Suuhygienistimme Hanna Lähteenmäki on suorittanut myös Kliinisen asiantuntijan – tutkinnon (Ylempi AMK).

 

 

Hampaiden valkaisu

 

Joskus hampaiden luonnollisen vaalean sävyn palauttamiseen riittää hampaiston perusteellinen puhdistus, joka viimeistellään värjäytymiä poistavalla soodapuhdistuksella. Jos hampaiden sävystä toivotaan kuitenkin vielä vaaleampaa ovat hoitovaihtoehtoina eri valkaisumenetelmät. Säihkyvän, valkoisen hymyn saa nopeasti ja tehokkaasti hampaiden laservalkaisun avulla. Jos hampaita ei ole aiemmin valkaistu tai edellisestä kerrasta on pitkä aika, valitaan menetelmäksi hampaiden laservalkaisu. Laservalkaisu tehdään 40 prosenttisella vetyperoksidipohjaisella valkaisuaineella, jota aktivoidaan lisäksi laservalolla. Valkaisumenetelmä tunkeutuu hampaiden kiilteen ja hammasluun värjäytymiin hajottaen värimolekyylit. Menetelmä on turvallinen eikä se vahingoita hammaskiillettä.

Ennen valkaisua on tärkeää tarkastuttaa hampaiden kunto. Turvallisen valkaisun takaamiseksi varmistetaan, että suun terveydentila on hyvä ja suussa ei ole ientulehdusta, reikiä eikä hammaskiveä. On myös tärkeä muistaa, että hammaspaikat tai muut keinomateriaalit eivät vaalene valkaisulla.

Ennen valkaisua hampaista määritetään lähtösävy, jota sitten verrataan valkaisusta saatuun lopputulokseen. Valkaistavat pinnat puhdistetaan ja suun limakalvot suojataan suoja-aineella. Hampaiden pintaan sivellään valkaisuaine, jota sitten aktivoidaan laservalolla. Lopuksi hampaat vielä käsitellään fluoripitoisella viimeistelygeelillä. Hoitotoimenpiteeseen menee aikaa n. 90min. Hampaiden valkaisemista voi halutessaan jatkaa ja ylläpitää kotona yksilöllisesti valmistetuilla kotivalkaisulusikoilla. Tätä kutsutaan kombinaatiovalkaisuksi.

Jos hampaita on valkaistu aikaisemmin tai hampaat ovat luonnostaan jo hyvin vaaleat voivat vastaanotolla tehtävä kevytvalkaisu tai kotivalkaisu olla riittäviä vaihtoehtoja.

Valkaisutulosten pysyvyys on hyvin yksilöllistä. Pysyvyyteen vaikuttavat muun muassa hampaiden rakenne, elintavat ja suunhoitotottumukset. Säännöllisesti, yksi tai kaksi kertaa vuodessa tehtävät hampaiden puhdistukset ja kevytvalkaisut auttavat ehkäisemään hampaiden tummentumista ja säilyttämään toivotun vaaleusasteen.

Vaihtoehtoja ovat hampaiden valkaisu kotona, laservalkaisu, kevytvalkaisu/ylläpitovalkaisu ja kombinaatiovalkaisu. Kombinaatiovalkaisu on paras menetelmä silloin, kun asiakas haluaa valkaisutuloksesta mahdollisimman vaalean. Varsinkin jos kulmahampaissa on vahvasti keltaisuutta tai lähtöväri on tummempi, on kombinaatiovalkaisu paras vaihtoehto. Kombinaatiovalkaisussa asiakkaalle jää myöhempää ylläpitohoitoa varten henkilökohtaiset muotit, joiden avulla valkaisutuloksen ylläpito on vaivatonta.

 

 

Hammaskoru – persoonallinen yksityiskohta

 

Hammaskoru on hieno yksityiskohta, joka viimeistelee kauniin hymyn. Hammaskorun kiinnitystä ei tunne ollenkaan ja se kiinnitetään aina ehjän hampaan pintaan. Jotta hammaskoru voidaan kiinnittää, asiakkaalla tulee olla ehjät hampaat ja terveet ikenet ja hampaiden kotihoidon tulee olla kunnossa. Hammashoidon ammattilainen arvioi hampaan pinnan kunnon ennen korun laittoa. Meillä Kruunussa on oikeanlaiset aineet korun kiinnitykseen, joten korun laittaminen on turvallista ja pitkäaikaista. Meiltä löytyy erilaisia hammaskoruja, mutta voit myös tuoda oman hammaskorun ja me kiinnitämme sen.