Hammaslääkäri Kruunu

AJANVARAUS:

03 231 0100 tai
VERKOSSA >

Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa koko kehoon ja heijastuu suoraan yleisterveyteen ja elämänlaatuun. Kun suu voi hyvin, koko keho voi hyvin. Jokaisen ihmisen olisi järkevää käydä suuhygienistillä vähintään 1-2 kertaa vuodessa. Osa joutuu käymään jopa kolmen kuukauden välein.

 

 

Suuhygienistin palvelut

Terve suu tuntuu hyvälle ja hengityksessä ei ole epämiellyttäviä tuoksuja. Yleisin syy pahanhajuiselle hengitykselle on ientulehdus ja ikenen alla ientaskuissa oleva hammaskivi. Suun terveydellä on suuri vaikutus muihin kehon sairauksiin ja terveenä pysymiseen. Hoitamaton ientulehdus bakteereineen ja ikeniä rasittava hammaskivi yhdessä voivat edesauttaa sairastumaan mm. diabetekseen, aivoinfarktiin, verenmyrkytykseen, hedelmättömyyteen ja moniin muihin hyvin vakaviin sairauksiin. Suun alueen ongelmat vaikuttavat terveyden ohella myös itsetuntoon ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Huonoilla hampailla on ikävä hymyillä.

 

 

Hammaskiven poisto ja soodapuhdistus

 

Hammaskiven poistoa ja hampaiden puhdistusta ei tarvitse jännittää, me pyrimme aina olemaan helliä työskentelyssä ja huomioimaan asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Pintapuudutetta voidaan levittää ikenille helpottamaan hammaskiven poistoa. Suuhygienistimme ovat kouluttautuneet myös paikallispuudutuksen tekemiseen.

Hoito sisältää ientaskujen ja ienverenvuodon mittauksen, hammaskiven määrän arvion, hammaskiven sekä bakteeripeitteiden mekaanisen poiston käsi-instrumentein ja/tai ultraäänipuhdistuksen, soodapuhdistuksen tai pastapuhdistuksen, tarvittaessa fluorilakkauksen sekä aina kotihoidon ohjauksen.

Suuhygienistimme ovat kouluttautuneet myös implanttien sekä proteettisten rakenteiden puhdistamiseen. Suuhygienistimme Hanna Lähteenmäki on suorittanut myös Kliinisen asiantuntijan – tutkinnon (Ylempi AMK).

 

 

Hampaiden laservalkaisu – nopein tie säihkyvään hymyyn

 

Hampaiden laservalkaisu on nykyaikaisin, nopein ja tehokkain hampaidenvalkaisumenetelmä. Valkaisu tehdään 35 prosenttisella vetyperoksidipohjaisella valkaisuaineella, joka aktivoidaan laservalolla. Korkeapitoinen valkaisuaine pystyy parhaiten tunkeutumaan hampaiden kiilteen ja hammasluun värjäytymiin sekä hajottamaan värimolekyylit – vahingoittamatta kuitenkaan hammaskiillettä.

Jos hampaita ei ole aiemmin valkaistu tai edellisestä kerrasta on pitkä aika, tehdään hampaiden tehovalkaisu. Ennen toimenpidettä tulee käydä suuhygienistillä hammaskiven poistossa ja hampaiden kiillotuksessa, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos.

Hampaiden valkaisuprosessi sisältää hampaiden värimäärityksen, iensuojauksen, hoitotoimenpiteen ja hampaiden jälkihoidon viimeistelygeelillä.

Valkaisutulosten pysyvyys on yksilöllistä. Tuloksen pysyvyyteen vaikuttavat muun muassa hampaiden rakenne, elintavat ja suunhoitotottumukset. Säännöllisesti, 1–2 kertaa vuodessa, tehtävät hampaiden puhdistukset ja kevytvalkaisut auttavat ehkäisemään hampaiden tummentumista ja säilyttämään toivotun sävyn.

 

 

Hammaskoru – persoonallinen yksityiskohta

 

Hammaskoru on hieno yksityiskohta, joka viimeistelee kauniin hymyn. Hammaskorun kiinnitystä ei tunne ollenkaan ja se kiinnitetään aina ehjän hampaan pintaan. Jotta hammaskoru voidaan kiinnittää, asiakkaalla tulee olla ehjät hampaat ja terveet ikenet ja hampaiden kotihoidon tulee olla kunnossa. Hammashoidon ammattilainen arvioi hampaan pinnan kunnon ennen korun laittoa. Meillä Kruunussa on oikeanlaiset aineet korun kiinnitykseen, joten korun laittaminen on turvallista ja pitkäaikaista.