Hammaslääkäri Kruunu

AJANVARAUS:

03 231 0100 tai
VERKOSSA >

Koska olet viimeksi käynyt hammaskiven poistossa ja soodapuhdistuksessa?

 

Varaa aikasi helposti nettiajanvarauksestamme!

 

Suun ja hampaiden terveys on vahvasti yhteydessä yksilön yleiseen hyvinvointiin ja terveyteen ja näin ollen myös elämänlaatuun. Suosittelemme jokaisen käymään suuhygienistillä vähintään 1-2 kertaa vuodessa. Joissain tapauksissa tiheämpi hoitoväli on tarpeen ja tämä määritelläänkin aina yhdessä suuhygienistin käynnillä.

Suun terveydellä on suuri vaikutus muihin kehon sairauksiin ja terveenä pysymiseen. Yleisin syy ientulehdukselle on plakin kertyminen hampaille. Hoitamaton ientulehdus bakteereineen ja ikeniä vaurioittava hammaskivi yhdessä voivat edistää sairastumaan mm. diabetekseen, aivoinfarktiin, verenmyrkytykseen, hedelmättömyyteen ja moniin muihin hyvin vakaviin sairauksiin. Suun alueen ongelmat vaikuttavat terveyden ohella tietenkin myös itsevarmuuteen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

 

Suuhygienistin palvelut

 

Hammaskiven poisto ja soodapuhdistus

Suuhygienistin tekemässä hammaskiven poistossa ja soodapuhdistuksessa hampaista poistetaan hammaskivi ja plakki käyttämällä ultraäänipuhdistuslaitetta. Suuhygienistin tekemä puhdistus ei yleensä aiheuta kipua, tarvittaessa pintapuudutteella tai paikallispuudutuksella voidaan lieventää ikenien arkuutta. Hoidon aikana arvioidaan myös ientaskujen ja ienverenvuodon määrä.

Soodapuhdistuksessa hampaiden pinnat ja hammas­välit puhdistetaan kirkkaiksi soodalla. Hampaiden värjäymät, plakki sekä bakteerit saadaan tehokkaasti pois ja hampaista saadaan näin hyvin kirkkaat ja puhtaan tuntuiset! Soodapuhdistus palauttaa hampaan oman luonnollisen värinsä, mutta jos lopputuloksesta toivotaan vielä vaaleampaa, vaihtoehtoina on erilaiset valkaisumenetelmät.

Hoidon lopuksi hampaisiin sivellään tarvittaessa fluorilakka, joka estää hampaiden reikiintymistä sekä saat aina omahoidon ohjauksen.

Suuhygienistimme ovat kouluttautuneet myös implanttien sekä proteettisten rakenteiden puhdistamiseen. Suuhygienistimme Hanna Lähteenmäki on suorittanut myös Kliinisen asiantuntijan – tutkinnon (Ylempi AMK).

 

Hampaiden valkaisu

Joskus hampaiden luonnollisen vaalean sävyn palauttamiseen riittää hampaiston perusteellinen puhdistus, joka viimeistellään värjäytymiä poistavalla soodapuhdistuksella. Jos hampaiden sävystä toivotaan kuitenkin vielä vaaleampaa ovat hoitovaihtoehtoina eri valkaisumenetelmät.
 

Kevytvalkaisu / Ylläpitovalkaisu

Vastaanotolla tehtävä kevytvalkaisu sopii valkaisutuloksen ylläpitämiseen tehovalkaisun jälkeen tai hymyn kirkastamiseen. Kevytvalkaisu tehdään myös 35% vetyperoksidilla, mutta vaikutusaika on lyhyempi kuin tehovalkaisussa. Niin sanottua ylläpitovalkaisua voidaan tehdä tarvittaessa esimerkiksi kerran vuodessa.

Ylläpitovalkaisu sopii sinulle, jos olet käynyt aiemmin tehovalkaisussa tai jos sinulla on luonnostaan jo hyvin vaaleat hampaat.

 

Tehovalkaisu

Säihkyvän, valkoisen hymyn saa nopeasti ja tehokkaasti hampaiden tehovalkaisun avulla. Jos hampaita ei ole aiemmin valkaistu tai edellisestä kerrasta on pitkä aika, valitaan menetelmäksi hampaiden tehovalkaisu. Tehovalkaisu tehdään 35 prosenttisella vetyperoksidipohjaisella valkaisuaineella, jota aktivoidaan lisäksi laser- tai ledvalolla. Valkaisumenetelmä tunkeutuu hampaiden kiilteen ja hammasluun värjäytymiin hajottaen värimolekyylit. Menetelmä on turvallinen eikä se vahingoita hammaskiillettä.

Ennen valkaisua on tärkeää tarkastuttaa hampaiden kunto. Turvallisen valkaisun takaamiseksi varmistetaan, että suun terveydentila on hyvä ja suussa ei ole ientulehdusta, reikiä eikä hammaskiveä. On myös tärkeä muistaa, että hammaspaikat tai muut keinomateriaalit eivät vaalene valkaisulla.

Ennen valkaisua hampaista määritetään lähtösävy, jota sitten verrataan valkaisusta saatuun lopputulokseen. Valkaistavat pinnat puhdistetaan ja suun limakalvot suojataan suoja-aineella. Hampaiden pintaan sivellään valkaisuaine, jota sitten aktivoidaan laservalolla. Lopuksi hampaat vielä käsitellään fluoripitoisella viimeistelygeelillä. Hoitotoimenpiteeseen menee aikaa n. 75min.
 

Kombinaatiovalkaisu

Kombinaatiovalkaisun avulla asiakas saa lisättyä tehovalkaisun aikaansaamia tuloksia kotona. Hampaiden valkaisemista voi halutessaan jatkaa ja ylläpitää kotona yksilöllisesti valmistetuilla kotivalkaisulusikoilla. Tehovalkaisun yhteydessä asiakkaalle tehdään yksilölliset kotivalkaisumuotit, jotka hän saa kotiinsa mukaan ja voi käyttää näitä jatkossa kotivalkaisuaineen kanssa ylläpitämään vastaanotolla tehdyn valkaisun tuloksia.
 

Kotona tehtävä valkaisu

Kotona tehtävään valkaisuun löytyy myös erilaisia vaihtoehtoja.

Toinen kotivalkaisumenetelmistämme ovat valkaisumuotit ja niiden kanssa käytettävä aine. Asiakkaalle valmistetaan henkilökohtaiset muotit klinikalla suusta otettavien jäljennösten mukaan. Asiakas saa mukaansa yksilölliset kotivalkaisumuotit ja kotivalkaisuaineen, jonka vaikuttavana aineena on 6% vetyperoksidi. Näiden avulla voi valkaista hampaita itse kotona esimerkiksi kuuriluontoisesti iltaisin joko vastaanotolla tehdyn valkaisun jälkeen tehostaakseen/ylläpitääkseen valkaisusta saatuja tuloksia tai hampaiden puhdistuksen jälkeen omana valkaisunaan.

Brilliant Smile valkaisunauhat ovat toinen vaihtoehto hampaiden valkaisuun kotona. Valkaisunauhojen käyttö on helppoa ja tehokasta. Ohut läpinäkyvä muovinauha asetetaan suoraan hammasriville ja sitä käytetään 1-2 tuntia / vrk, 14 peräkkäistä vuorokautta tai kunnes olet tyytyväinen tulokseen. Useimmat saavuttavat halutun tuloksen jo 7 päivän käytön jälkeen. Pakkaus sisältää 28 nauhaa – tarpeeksi 14 päivän hoitoon. Nauhojen aktiivinen ainesosa on 6% vetyperoksidi. Valkaisunauhoja on saatavilla Kruunun Showroomilta!
 

Tulosten pysyvyys

Valkaisutulosten pysyvyys on hyvin yksilöllistä. Pysyvyyteen vaikuttavat muun muassa hampaiden rakenne, elintavat ja suunhoitotottumukset. Säännöllisesti, yksi tai kaksi kertaa vuodessa tehtävät hampaiden puhdistukset ja kevytvalkaisut auttavat ehkäisemään hampaiden tummentumista ja säilyttämään toivotun vaaleusasteen.

Vaihtoehtoja ovat hampaiden valkaisu kotona, tehovalkaisu, kevytvalkaisu/ylläpitovalkaisu ja kombinaatiovalkaisu tai kotona tehtävä valkaisu. Kombinaatiovalkaisu on paras menetelmä silloin, kun asiakas haluaa valkaisutuloksesta mahdollisimman vaalean. Varsinkin jos kulmahampaissa on vahvasti keltaisuutta tai lähtöväri on tummempi, on kombinaatiovalkaisu paras vaihtoehto. Kombinaatiovalkaisussa asiakkaalle jää myöhempää ylläpitohoitoa varten henkilökohtaiset muotit, joiden avulla valkaisutuloksen ylläpito on vaivatonta.

Kolme päivää hampaiden valkaisun jälkeen hampaat ovat erityisen herkkiä uusille värimuutoksille, eikä ole suositeltavaa syödä ja juoda mitään, mikä saattaa värjätä hampaat ensimmäisen 72 tunnin aikana. NanoSeal Total+ käsittely tiivistää ja remineralisoi hampaan pinnan valkaisun jälkeen, jolloin asiakas voi syödä ja juoda normaalisti jo 2 tunnin jälkeen, ilman vaaraa, että hampaiden valkaisun tulos vaurioituu.

 

Hammaskoru

Hammaskorulla saat säihkettä hymyysi! Hammaskorun kiinnitys on hyvin helppo ja kivuton toimenpide eikä se kuluta hampaiden pintaa. Tyypillisesti korut pysyvät hampaan pinnalla useamman vuoden ajan, mutta tarvittaessa koru voidaan myös poistaa hampaan pinnalta helposti.

Meiltä löytyy valikoimastamme erilaisia hammaskoruja, mutta voit myös tuoda mieleisen hammaskorun mukanasi ja me kiinnitämme sen!

 

White Spot -hoito

Useilla meistä on hampaiden pinnassa häiritseviä valkoisia tai värillisiä laikkuja tai kirjavuuksia. Niiden aiheuttajia voivat olla esimerkiksi synnynnäinen kiilteen vaurio, oikomishoidon aiheuttama kiilteen vaurio tai mahdollisesti liiallisen fluorin aiheuttama värimuutos.

Icon resiini-infiltraatti -käsittely voi poistaa laikut tai kiillevauriot jopa kokonaan! Hampaan pintaa käsitellään vain kemiallisesti, joten hampaan pinta ei vaurioidu eikä hoito aiheuta myöskään kipua.

White spot -hoito on käytännössä kolmivaiheinen. Hoito aloitetaan sillä, että suuhygienisti suojaa ikenet käsiteltävältä alueelta.

Ensimmäisessä vaiheessa hammas/hampaat käsitellään suolahapolla. Seuraavaksi hammas kuivataan etanolilla ja viimeisenä hampaan pinnalle levitetään käsittelyaine, joka häivyttää laikkuja ja sulkee hampaan pinnan. Usein hampaan pinnassa oleva laikku ainakin hälvenee tai saattaa jopa hävitä kokonaan.

Hoidon jälkeen hammas voi tuntua aluksi karhealta, mutta karheuden tuntu poistuu nopeasti. Hoidon päätteeksi hammas vielä kiillotetaan. Hampaan kiille ei vahingoitu hoidosta. Hoidon jälkeen tulisi olla noin tunti syömättä ja juomatta.

White spot -hoidon lopputulos on pysyvä eikä vaadi ylläpitoa. Hoito voidaan uusia, mikäli lopputulos ei yhden kerran jälkeen ole riittävä. Hoito voidaan tehdä yhdelle tai useammalle hampaalle kerralla.

Suosittelemme hampaiden valkaisua ennen White spot -hoitoa. Paras tulos saadaan tehovalkaisun ja White spot -hoidon yhdistelmällä.

 

Purentalihaksia rentouttava hieronta

Suuhygienistimme ovat kouluttautuneet antamaan rentouttavaa purentalihashierontaa.

Moni meistä kärsii purennan ja kireiden purentalihasten aikaansaamista kiputiloista. Tyypillisiä oireita on esimerkiksi hammassärky, kasvojen lihasten jumit ja kiputilat, päänsäryt, tasapainon ongelmat, korvien vinkuminen sekä niska- ja hartiajännitykset.

Narskuttelu ja hampaiden voikamakas yhteenpureminen aiheuttavat hoitamattomina purentalihaksien kireyttä ja lisäksi myös muita ongelmia. Hampaiden kiinnityskudokset, pinnat, leuan nivelet ja kasvojen lihakset joutuvat kovalle koetukselle ja ongelman jatkuessa pidempään, saattaa se altistaa pahempiin vaurioihin. Siksi onkin tärkeää puuttua ongelmaan ajoissa.

Jos purenta ja narskuttelu on kovin voimakasta, suosittelemme lisäksi yksilöllisesti tehtyjen purentakiskojen käyttämistä aina öisin, jottei hampaiden pinnat kuluisi ja aiheuta myöhemmin muita ongelmia.

Purentalihashieronta on miellyttävä ja rentouttavaa sekä helpottaa kireiden purentalihasten jumeja ja kiputiloja. Hieronnassa käsitellään hellästi suun, pään ja kaulan alueen lihaksia. Pään ja suun alueen lihasten käsittely vapauttaa myös äänentuottoa sekä hengitystä. Hieronnasta jää kokonaisvaltaisesti rentoutunut olo.

Tämä hoito sopii ihan kaikille, olipa sitten purennan kanssa vaivaa tai ei. Varaa aikasi ihanaan rentoutushetkeen tai osta vaikka lahjaksi läheiselle!