Hammaslääkäri Kruunu

AJANVARAUS:

03 231 0100 tai
VERKOSSA >

Koska olet viimeksi käynyt hammaskiven poistossa ja soodapuhdistuksessa?

Varaa aikasi helposti nettiajanvarauksestamme!

 

Suun ja hampaiden terveys vaikuttaa koko kehoon ja heijastuu suoraan yleisterveyteen ja elämänlaatuun. Kun suu voi hyvin, koko keho voi hyvin. Jokaisen ihmisen olisi järkevää käydä suuhygienistillä vähintään 1-2 kertaa vuodessa. Osa joutuu käymään jopa kolmen kuukauden välein.

Terve suu tuntuu hyvälle ja hengityksessä ei ole epämiellyttäviä tuoksuja. Yleisin syy pahanhajuiselle hengitykselle on ientulehdus ja ikenen alla ientaskuissa oleva hammaskivi. Suun terveydellä on suuri vaikutus muihin kehon sairauksiin ja terveenä pysymiseen. Hoitamaton ientulehdus bakteereineen ja ikeniä rasittava hammaskivi yhdessä voivat edesauttaa sairastumaan mm. diabetekseen, aivoinfarktiin, verenmyrkytykseen, hedelmättömyyteen ja moniin muihin hyvin vakaviin sairauksiin. Suun alueen ongelmat vaikuttavat terveyden ohella myös itsetuntoon ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Huonoilla hampailla on ikävä hymyillä.

 

Suuhygienistin palvelut

 

Hammaskiven poisto ja soodapuhdistus

Hammaskiven poistoa ja hampaiden puhdistusta ei tarvitse jännittää, me pyrimme aina olemaan helliä työskentelyssä ja huomioimaan asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Pintapuudutetta voidaan levittää ikenille helpottamaan hammaskiven poistoa. Suuhygienistimme ovat kouluttautuneet myös paikallispuudutuksen tekemiseen.

Hoito sisältää ientaskujen ja ienverenvuodon mittauksen, hammaskiven määrän arvion, hammaskiven sekä bakteeripeitteiden mekaanisen poiston käsi-instrumentein ja/tai ultraäänipuhdistuksen, soodapuhdistuksen, tarvittaessa fluorilakkauksen sekä aina kotihoidon ohjauksen.

Soodapuhdistuksessa hampaiden pinnat ja hammas­välit suih­ku­te­taan puhtaiksi soodalla. Hampaiden värjäymät, plakki sekä bakteerit saadaan tehokkaasti pois ja hampaista tulee kirkkaan ja puhtaan näköiset ja tuntuiset.

Sooda­puh­dis­tuk­sessa ei ole kyse hampaiden valkai­susta, vaan niiden ulko­pinnan puhdis­tuk­sesta. Varsi­nainen hampaiden valkaisu itsessään vasta muuttaa hampaan sävyä vaaleam­paan suun­taan.

Säännölliset hammaskiven poistot ja soodapuhdistukset ovat erittäin tehokkaita ennalta ehkäisevässä hammashoidossa.

Suuhygienistimme ovat kouluttautuneet myös implanttien sekä proteettisten rakenteiden puhdistamiseen. Suuhygienistimme Hanna Lähteenmäki on suorittanut myös Kliinisen asiantuntijan – tutkinnon (Ylempi AMK).

 

Hampaiden valkaisu

Joskus hampaiden luonnollisen vaalean sävyn palauttamiseen riittää hampaiston perusteellinen puhdistus, joka viimeistellään värjäytymiä poistavalla soodapuhdistuksella. Jos hampaiden sävystä toivotaan kuitenkin vielä vaaleampaa ovat hoitovaihtoehtoina eri valkaisumenetelmät.
 

Tehovalkaisu

Säihkyvän, valkoisen hymyn saa nopeasti ja tehokkaasti hampaiden tehovalkaisun avulla. Jos hampaita ei ole aiemmin valkaistu tai edellisestä kerrasta on pitkä aika, valitaan menetelmäksi hampaiden tehovalkaisu. Tehovalkaisu tehdään 35 prosenttisella vetyperoksidipohjaisella valkaisuaineella, jota aktivoidaan lisäksi laser- tai ledvalolla. Valkaisumenetelmä tunkeutuu hampaiden kiilteen ja hammasluun värjäytymiin hajottaen värimolekyylit. Menetelmä on turvallinen eikä se vahingoita hammaskiillettä.

Ennen valkaisua on tärkeää tarkastuttaa hampaiden kunto. Turvallisen valkaisun takaamiseksi varmistetaan, että suun terveydentila on hyvä ja suussa ei ole ientulehdusta, reikiä eikä hammaskiveä. On myös tärkeä muistaa, että hammaspaikat tai muut keinomateriaalit eivät vaalene valkaisulla.

Ennen valkaisua hampaista määritetään lähtösävy, jota sitten verrataan valkaisusta saatuun lopputulokseen. Valkaistavat pinnat puhdistetaan ja suun limakalvot suojataan suoja-aineella. Hampaiden pintaan sivellään valkaisuaine, jota sitten aktivoidaan laservalolla. Lopuksi hampaat vielä käsitellään fluoripitoisella viimeistelygeelillä. Hoitotoimenpiteeseen menee aikaa n. 75min.
 

Kombinaatiovalkaisu

Kombinaatiovalkaisun avulla asiakas saa lisättyä tehovalkaisun aikaansaamia tuloksia kotona. Hampaiden valkaisemista voi halutessaan jatkaa ja ylläpitää kotona yksilöllisesti valmistetuilla kotivalkaisulusikoilla. Tehovalkaisun yhteydessä asiakkaalle tehdään yksilölliset kotivalkaisumuotit, jotka hän saa kotiinsa mukaan ja voi käyttää näitä jatkossa kotivalkaisuaineen kanssa ylläpitämään vastaanotolla tehdyn valkaisun tuloksia.
 

Kevytvalkaisu / Ylläpitovalkaisu

Jos hampaita on valkaistu aikaisemmin tai hampaat ovat luonnostaan jo hyvin vaaleat voivat vastaanotolla tehtävä kevytvalkaisu tai kotivalkaisu olla riittäviä vaihtoehtoja.

Vastaanotolla tehtävä kevytvalkaisu tehdään 30% karbamidiperoksidilla tai 6% vetyperoksidilla tilanteesta riippuen.

Kotona tehtävään valkaisuun löytyy myös erilaisia vaihtoehtoja.

Toinen kotivalkaisumenetelmistämme ovat valkaisumuotit ja niiden kanssa käytettävä aine. Asiakkaalle valmistetaan henkilökohtaiset muotit klinikalla suusta otettavien jäljennösten mukaan. Asiakas saa mukaansa yksilölliset kotivalkaisumuotit ja kotivalkaisuaineen, jonka vaikuttavana aineena on 6% vetyperoksidi. Näiden avulla voi valkaista hampaita itse kotona esimerkiksi kuuriluontoisesti iltaisin joko vastaanotolla tehdyn valkaisun jälkeen tehostaakseen/ylläpitääkseen valkaisusta saatuja tuloksia tai hampaiden puhdistuksen jälkeen omana valkaisunaan.

Brilliant Smile valkaisunauhat ovat toinen vaihtoehto hampaiden valkaisuun kotona. Valkaisunauhojen käyttö on helppoa ja tehokasta. Ohut läpinäkyvä muovinauha asetetaan suoraan hammasriville ja sitä käytetään 1-2 tuntia / vrk, 14 peräkkäistä vuorokautta tai kunnes olet tyytyväinen tulokseen. Useimmat saavuttavat halutun tuloksen jo 7 päivän käytön jälkeen. Pakkaus sisältää 28 nauhaa – tarpeeksi 14 päivän hoitoon. Nauhojen aktiivinen ainesosa on 6% vetyperoksidi. Valkaisunauhoja on saatavilla Kruunun Showroomilta!
 

Tulosten pysyvyys

Valkaisutulosten pysyvyys on hyvin yksilöllistä. Pysyvyyteen vaikuttavat muun muassa hampaiden rakenne, elintavat ja suunhoitotottumukset. Säännöllisesti, yksi tai kaksi kertaa vuodessa tehtävät hampaiden puhdistukset ja kevytvalkaisut auttavat ehkäisemään hampaiden tummentumista ja säilyttämään toivotun vaaleusasteen.

Vaihtoehtoja ovat hampaiden valkaisu kotona, tehovalkaisu, kevytvalkaisu/ylläpitovalkaisu ja kombinaatiovalkaisu tai kotona tehtävä valkaisu. Kombinaatiovalkaisu on paras menetelmä silloin, kun asiakas haluaa valkaisutuloksesta mahdollisimman vaalean. Varsinkin jos kulmahampaissa on vahvasti keltaisuutta tai lähtöväri on tummempi, on kombinaatiovalkaisu paras vaihtoehto. Kombinaatiovalkaisussa asiakkaalle jää myöhempää ylläpitohoitoa varten henkilökohtaiset muotit, joiden avulla valkaisutuloksen ylläpito on vaivatonta.

Kolme päivää hampaiden valkaisun jälkeen hampaat ovat erityisen herkkiä uusille värimuutoksille, eikä ole suositeltavaa syödä ja juoda mitään, mikä saattaa värjätä hampaat ensimmäisen 72 tunnin aikana. NanoSeal Total+ käsittely tiivistää ja remineralisoi hampaan pinnan valkaisun jälkeen, jolloin asiakas voi syödä ja juoda normaalisti jo 2 tunnin jälkeen, ilman vaaraa, että hampaiden valkaisun tulos vaurioituu.

 

Hammaskoru – persoonallinen yksityiskohta

Hammaskoru on hieno yksityiskohta, joka viimeistelee kauniin hymyn. Hammaskorun kiinnitystä ei tunne ollenkaan ja se kiinnitetään aina ehjän hampaan pintaan. Jotta hammaskoru voidaan kiinnittää, asiakkaalla tulee olla ehjät hampaat ja terveet ikenet ja hampaiden kotihoidon tulee olla kunnossa. Hammashoidon ammattilainen arvioi hampaan pinnan kunnon ennen korun laittoa. Meillä Kruunussa on oikeanlaiset aineet korun kiinnitykseen, joten korun laittaminen on turvallista ja pitkäaikaista. Meiltä löytyy erilaisia hammaskoruja, mutta voit myös tuoda oman hammaskorun ja me kiinnitämme sen.

 

White Spot -hoito

Eroon hymyäsi häiritsevistä valkoisista ja kellanruskeista laikuista.

Melko monet kärsivät hymyhampaiden valkoisista tai ruskeista laikuista, raidoista tai muista kirjavuuksista. Ne voivat olla synnynnäisiä kiilteen vaurioita, oikomishoidon aiheuttaneita kiilteen vaurioita tai liiallisen fluorin aikaansaamia jälkiä.

Uusi Icon resiini-infiltraatti -käsittely voi muuttaa hymysi kauniimmaksi tai poistaa vauriot jopa kokonaan! Hampaan pintaa käsitellään vain kemiallisesti. Hammas ei vaurioidu ja hoito on turvallista eikä aiheuta kipua.

Hoidon pysyvyys on lopullinen, mutta se voidaan tarvittaessa uusia. Hampaiden valkaisua suositellaan tehtäväksi viikkoa ennen White Spot -hoitoa parantamaan hoitotulosta. Hoitoa voi toki kokeilla ilman valkaisua, mutta valkaisu on suositeltavaa.

Hoidon jälkeen tulisi olla tunnin syömättä ja juomatta.

 

Purentalihaksia rentouttava hieronta

Lähes puolet aikuisista kärsivät tietämättään purennan ja kireiden purentalihasten aiheuttamista kiputiloista. Oireita voi olla esimerkiksi hammassärky, posken ja kasvojen lihasten jumit ja kiputilat, päänsäryt, silmänpohjien kipuilu, tasapainon heittely, korvien vinkuminen sekä niska- ja hartiajännitykset.

Tähän ongelmaan puututaan harvemmin ajoissa ja ikävästä vaivasta joutuu kärsimään turhaan. Hampaiden voimakas yhteenpureminen ja narskuttelu voivat aiheuttaa muitakin ongelmia. Erityisesti hampaiden kiinnityskudokset, hampaiden pinnat, leukanivelet ja kasvojen lihakset joutuvat koetukselle ja saattavat vaurioitua pahasti ongelman jatkuessa liian pitkään.

Rentouttava purentalihashieronta on erittäin mukava kokemus ja helpottaa kipua ja lihasten kireyksien pahenemista. Hieronnassa pään ja kaulan alueen lihaksia käsitellään hellävaraisesti. Suosittelemme tätä hierontaa, vaikka ei olisikaan vaivaa purennan kanssa.