Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Rentouttava purentalihasten hieronta

Moni meistä kärsii purennan ja kireiden purentalihasten aikaansaamista kiputiloista. Tyypillisiä oireita on esimerkiksi hammassärky, kasvojen lihasten jumit ja kiputilat, päänsäryt, tasapainon ongelmat, korvien vinkuminen sekä niska- ja hartiajännitykset.

Narskuttelu ja hampaiden voimakas yhteenpureminen aiheuttavat hoitamattomina purentalihaksien kireyttä ja lisäksi myös muita ongelmia. Hampaiden kiinnityskudokset, pinnat, leuan nivelet ja kasvojen lihakset joutuvat kovalle koetukselle ja ongelman jatkuessa pidempään, saattaa se altistaa pahempiin vaurioihin. Siksi olisikin tärkeää puuttua ongelmaan ajoissa.

Jos purenta ja narskuttelu on kovin voimakasta, suosittelemme lisäksi yksilöllisesti tehtyjen purentakiskojen käyttämistä aina öisin, jottei hampaiden pinnat kuluisi ja aiheuta myöhemmin muita ongelmia.

Purentalihashieronta on miellyttävä ja rentouttava kokemus, sekä helpottaa kireiden purentalihasten jumeja ja kiputiloja. Hieronnassa käsitellään hellästi suun ja pään alueen lihaksia. Pään ja suun alueen lihasten käsittely vapauttaa myös äänentuottoa sekä hengitystä.

Hoito aloitetaan hieromalla kasvojen ja pään alueen lihaksia. Purentalihasten hieronta tehdään aina hellästi ja pienin liikkein. Hieronnassa käsitellään myös suun sisäisiä lihaksia hanskat kädessä. Pahimmat kireydet löytyvät puremalihaksista usein juuri suusta. Hieronnan aikana lihakset pehmenevät ja aineenvaihdunta lihaksissa vilkastuu. Hieronnasta jää kokonaisvaltaisesti rentoutunut olo.

Usein purentalihasten jännitystilan helpottaminen vaatii enemmän kuin yhden käyntikerran. Purentalihashierontaa antava suuhygienisti osaa arvioida hoidon tarvetta juuri sinulle. Usein 2–4 käyntiä alkuvaiheessa riittää, myöhemmin hoitoa voi ylläpitää harvemmin.

Tämä hoito sopii ihan kaikille, olipa sitten purennan kanssa vaivaa tai ei. Varaa aikasi ihanaan rentoutushetkeen tai osta palvelu vaikka lahjaksi läheiselle!