Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Palveluseteli hammashoitoon

Oletko saanut palvelusetelin Hammasklinikka Kruunun hammaslääkärin tai suuhygienistin palveluihin? Olet lämpimästi tervetullut meille!

Jos olet saanut kuntasi terveyspalvelusta palvelusetelin, voit itse valita asiointipaikan kuntasi hyväksymistä palveluntuottajista. Meillä Hammasklinikka Kruunussa saat laadukasta hammashoitoa.
 

Mikä palveluseteli on?

Palveluseteli on kunnan tai sairaanhoitopiirin antama maksusitoumus. Tällä maksusitoumuksella kunta tai sairaanhoitopiiri sitoutuu maksamaan setelissä ilmoitetun summan hyväksymänsä yrityksen antamista terveydenhuollon palveluista. Palveluita voivat olla esimerkiksi erikoislääkärin palvelut, fysioterapiapalvelut tai hammashoidon palvelut.
Loppuosa palvelun hinnasta jää asiakkaan itsensä maksettavaksi. Palvelusetelitoiminta perustuu lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä (24.7.2009/569).
Säädöksen sisältö löytyy Finlexin sivuilta.
 

Mitä asiakkaan on maksettava itse?

Oma maksuosuutesi (laissa nimellä ”omavastuuosuus”) vaihtelee riippuen siitä, kenet olet valinnut palvelun tuottajaksi. Usein palvelusetelissä lukee summa tai arvo, jonka kunta / sairaanhoitopiiri maksaa.
Jos sovit käynnin yhteydessä hankkivasi muita palveluita, seteliin merkittyjen lisäksi, vastaat itse näiden muiden palvelujen kustannuksista.
Palvelusetelin omavastuuosuutta ei lueta mukaan henkilökohtaiseen maksukattoon.
 

Maksaako Kela jotain?

Lain mukaan asiakkaalla ei ole oikeutta saada sairausvakuutuskorvausta omavastuuosuudesta. Matkakustannuksista voi kuitenkin saada korvausta sairausvakuutuslain mukaisesti.
Jos hankit käyntisi yhteydessä muitakin palveluja palveluseteliin merkittyjen lisäksi, voit saada sairausvakuutuskorvausta näiden palvelusetelin yli menevien palvelujen osuudesta.
 

Onko pakko käyttää palveluseteliä?

Palveluseteliä koskevan lain mukaan setelin käyttäminen on vapaaehtoista. Jos et halua käyttää palveluseteliä, voit sen sijaan vaatia vastaavaa julkista palvelua.
 

Miksi kannattaa käyttää palveluseteliä?

Kunta/ sairaanhoitopiiri on hyväksynyt ne yritykset, joista voit saada palvelua setelillä. Hyväksyntä on tehty palvelun hinnan ja laadun perusteella. Kaikki hyväksytyt palvelun tuottajat ovat isoja, hyvämaineisia lääkäripalveluyrityksiä. Saat valita palvelun tuottajan itse.
Valintaperusteena voit käyttää esimerkiksi omaa maksuosuuttasi ja valita paikan, josta saat palvelun edullisemmin tai josssa pääset tiettyjen erikoislääkärien vastaanotolle. Voit myös selvittää jonon pituuden eri yrityksissä ja valita paikan sillä perusteella, mihin pääset nopeimmin.
Hammasklinikka Kruunussa hoitoon pääsee nopeasti.
 

Miten toimin setelin kanssa?

Saat palvelusetelin terveyskeskuksesta vastaanottokäynnin yhteydessä tai se postitetaan sinulle kotiin.
Kun olet valinnut hoitopaikan, soitat ohjeistuksessa mainittuun ajanvarausnumeroon ja varaat itsellesi sopiva aika. Jos palveluseteli tarjoaa mahdollisuutta verkko-ajanvaraukseen, voit käyttää myös sitä.

Muista ottaa palveluseteli ja muut tarvittavat dokumentit mukaan vastaanotolle.
Kun menet varaamallesi vastaanotolle, muista ottaa mukaan palveluseteli, terveyskeskuksesta annettu/lähetetty lääkärin lähete ja muut käyntiä varten saamasi aineistot, kuten esimerkiksi röntgenkuvat ja muut potilastiedot. Ilman palveluseteliä joudut maksamaan vastaanottokäynnin tai hoidon hinnan kokonaisuudessaan.
On myös tärkeää noudattaa käyntiä tai hoitoa varten annettuja valmistautumisohjeita esimerkiksi syömisestä / paastosta ennen tutkimusta.
 

Voinko perua varaamani ajan?

Jos et voi mennä varaamallesi vastaanotto- tai hoitokäynnille, sinun on muistettava ilmoittaa siitä viimeistään edellisenä päivänä. Muussa tapauksessa perimme käyttämättä jääneestä käynnistä yhtäläisen maksun kuin vastaavassa palvelusetelin myöntäjän palvelussa. Peruuttamattoman käynnin maksu hammaslääkärin ja suuhygienistin vastaanotolla on tällä hetkellä 45 €.