Hammaslääkäri Kruunu

AJANVARAUS:

03 231 0100 tai
VERKOSSA >

Muut hammashoidot

 

Hammasklinikka Kruunusta saat kaikki hammashoidon peruspalvelut.

Hampaiden ohella myös ikenien terveys on tärkeää. Osaavilta suuhygienisteiltämme saat huolellisen ja asiantuntevan ienhoidon sekä neuvontaa kotihoitoon. Vaativimmissa ienhoidoissa hammaslääkärimme auttavat sinua. Käytössämme on mm. diodilaserhoidot.

Implanttien ylläpitohoito

Päivittäisen suunpuhdistuksen lisäksi implantit täytyy tarkistaa ja puhdistaa vastaanotolla noin 6 kk–vuoden välein. Jälkihoitoon kuuluu myös ikenien ja purennan tarkistus. Implanttien tarkistuksen ja puhdistuksen hoitaa asiaan erikoistunut suuhygienisti tai hammaslääkäri.

 

Anestesialääkärin palvelut

Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden anestesialääkärin palveluihin. Hammasklinikka Kruunussa anestesialääkärinä toimii Seppo Selin.

 

Paikkaushoidot

Hampaan paikkaus tehdään usein paikallispuudutuksessa yhdellä hoitokäynnillä. Paikkauksessa poistetaan ensin vaurioitunut hammaskudos, jonka jälkeen hampaan pinta käsitellään liuos- ja sidosaineilla, jotta paikka-aine saadaan kiinnittymään omaan hampaaseen. Yleisimmin käytettävä paikkamateriaali on yhdistelmämuovi. Muovin väri valitaan tarkkaan, jottei paikka erottuisi omasta hammaskudoksesta. Lopulta paikka muotoillaan oman hampaan näköiseksi ja purentaan sopivaksi. Paikkaushoitojen hinnat määräytyvät paikattavien pintojen mukaan.

 

Hampaiden korjaus yhdistelmämuovilla

Hampaiden korjaus yhdistelmämuovilla ei vaadi hampaiden hiomista kuten hammaslaminaatteja tai kruunuja valmistettaessa usein joudutaan tekemään. Yhdistelmämuovilla korjattaessa hampaat puhdistetaan värjäymistä ja hampaiden terävät reunat pyöristetään. Yhdistelmämuovit kiinnitetään suoraan korjattavaan kohtaan ja lopuksi hampaat muotoillaan ja kiillotetaan. Tyypillisiä hoitoja ovat etuhampaan raon pienennys, kuluneen hampaan kärjen korjaus tai koko hampaan asennon ja muodon muokkaus.

 

Juurihoidot

Hammasytimen eli pulpan tulehduksen syynä on usein hoitamaton, pitkälle edennyt hampaan reikiintyminen. Kun hampaan ydin on tulehtunut, voi juurihoito olla tarpeen. Tulehtunut kudos poistetaan mekaanisesti, juurikanavat desinfioidaan ja hoidetaan paikallisella lääkeaineella. Juurihoito vaatii yleensä useamman hoitokäynnin. Lopuksi hoidettu juurikanavaontelo täytetään ja hammas paikataan tai kruunutetaan.

Nykyään juurihoitoihin ei enää tarvita niin monta käyntikertaa, sillä juurikanavat saadaan koneellisesti puhdistettua nopeammin ja tarkemmin. Juurihoitojen hinta määräytyy käyntikertojen ja hampaiden juurikanavien lukumäärän mukaan.

 

Proteettiset hoidot

Hammasprotetiikalla tarkoitetaan hampaan korvaamista erilaisten hammasproteesien avulla. Nykyaikaisen hammasprotetiikan ratkaisuja ovat kiinteästi omiin hampaisiin kiinnitettävät kruunut ja laminaatit sekä sillat ja implanttikruunut. Irrotettavat proteesit eli ns. tekohampaat voidaan valmistaa kokonaan hampaattomaan suuhun tai mikäli kiinteä ratkaisu ei ole mahdollinen. Osaproteesilla voidaan korvata useampia puuttuvia hampaita, mutta irrotettava proteesi saattaa rasittaa myös jäljellä olevia omia hampaita. Kiinteät proteettiset ratkaisut ovat käyttäjälleen miellyttävämpiä kuin irrotettavat proteesit.

 

Purentakisko

Purentakiskot voivat tuoda helpotusta leukaniveliin ja puremalihaksiin liittyvissä vaivoissa sekä hampaiden narskutteluun, joka voi kuluttaa hampaiden pintaa. Purentakiskot valmistetaan aina yksilöllisesti suuhun sopivaksi. Purentakiskojen tarkoituksena on suojata hampaita ja ehkäistä esimerkiksi narskuttelusta aiheutuvaa rasitusta. Purentakiskojen käyttö rentouttaa myös puremalihaksia, jonka takia niitä voidaan käyttää myös hoitamaan puremalihas- ja leukanivelvaivoja.

 

Uniapneakisko

Uniapneakisko tai kuorsauskisko ovat välineitä, jonka avulla alaleukaa eteenpäin työntämällä vähennetään kielen painumista taaksepäin. Kun alaleuka pysyy edempänä, kieli ja pehmeä kitalaki eivät pääse tukkimaan hengitysteitä. Uniapneakisko tehdään jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti suusta otettavien jäljennösten avulla.

 

Suukirurgiset toimenpiteet

Suukirurgisiin toimenpiteisiin kuuluu muun muassa hampaiden leikkaukselliset poistot, ienleikkaukset, juurenpään leikkaus eli resektio, implanttileikkaukset sekä koepalojen otot.

 

Play Safe Triple -hammassuojat urheilijoille

PlaySafe-hammassuoja istuu täydellisesti ja antaa urheilijan hampaille parhaan mahdollisen suojan mitä markkinoilta löytyy. PlaySafe Triple ja PlaySafe Triple Light soveltuvat mihin tahansa urheilulajiin. Suoja tehdään yksilöllisesti pelaajan suusta otettavien jäljennösten mukaan. Hammassuoja pysyy hyvin paikoillaan, ei paina, on miellyttävä käyttää ja sallii melko vapaan suuhengityksen. Suojat ovat materiaaliltaan etyyli-vinyyli-asetaattia (EVA). Materiaali ei sisällä allergisoivia aineita. Meiltä saat PlaySafe-hammassuojan haluamassasi värissä. Kysy lisää värivaihtoehdoista!

 

Hammassuojan tehtävät:

  • Suojaa hampaita, pehmytkudoksia ja leukaluuta suorilta teräviltä iskuilta.
  • Jakaa iskuvoiman tasaisesti läpi hammassuojan.
  • Suojaa leukaniveliä sekä niskaa tärähdyksiltä.
  • Vaimentaa iskuista johtuvaa tärähdystä, joka lieventää aivotärähdyksen mahdollisuutta.