Hammaslääkäri Kruunu

AJANVARAUS:

03 231 0100 tai
VERKOSSA >

Oletko miettinyt oikomishoitoa?

Varaa aikasi maksuttomaan Invisalignkonsultaatioon! Konsultaatiossa hampaisto skannataan suuskannerilla, jonka jälkeen näet arvion hoidon lopputuloksesta heti!

Invisalign-oikomishoitomenetelmä on huomaamaton ja hellävarainen, jonka avulla vinot hampaat voidaan oikaista ilman kiinteitä kojeita. Invisalign-menetelmän avulla saat suorat hampaat ja kauniin hymyn lähes näkymättömillä oikomismuoteilla.

Invisalign – huomaamatonta oikomishoitoa

 

Invisalign-hoito toteutetaan läpinäkyvillä muoteilla, jotka siirtävät hampaita kohti haluttua lopputulosta. Edistyksellisen 3D-kuvantamistekniikan avulla Invisalign visualisoi jo alussa koko hoitosuunnitelmasi hammaslääkärin hoitomääräyksen mukaisesti hampaiden lähtöasennosta lopulliseen tavoiteasentoon saakka.

Hampaitasi varten valmistetaan sarja läpinäkyviä oikomismuotteja, jotka siirtävät hampaita vähän kerrallaan. Kutakin oikomiskiskoa käytetään noin yksi tai kaksi viikkoa, kunnes se vaihdetaan sarjan seuraavaan muottiin. Näin hampaat siirtyvät vaiheittain lopulliseen asentoonsa. Mittatilaustyönä valmistettavat oikomismuotit ovat läpinäkyvät ja ne mukailevat oman hampaan muotoja.

Nämä myös oikomiskalvoiksi kutsutut muotit riisutaan ruokailun ajaksi kokonaan, ja ne on mahdollista jättää ajoittain pois myös esimerkiksi juhlatilanteita varten.

Ero perinteisiin hammasrautoihin on merkittävä, sillä huomaamattomien oikomiskalvojen ansiosta kiinteitä kojeita ei tarvita lainkaan. Invisalign-hoito sopii aikuisella iällä tehtävään oikomishoitoon. Invisalign-hoidon toteutustapa riippuu asiakkaan yksilöllisestä lähtötilanteesta.

Hoitoaika vaihtelee noin kolmesta kuukaudesta puoleentoista vuoteen. Arvion oman hoitosi kestosta ja hinnasta saat, kun hoitosuunnitelmasi on valmis. Ensimmäisellä käynnillä suun tilanne kartoitetaan ja hoidontarve selvitetään perusteellisesti.

 

Miten Invisalign toimii?

Invisalign-oikomislaitteet siirtävät hampaita käyttämällä tarkkaan ohjattuja liikkeitä. Toisin kuin perinteiset hammasraudat, Invisalign-hoito ei ohjaa vain kullakin oikomislaitteella saatavaa siirtymismäärää, vaan myös siirtymisen ajoitusta. Siten vain tietyt hampaat voivat liikkua kyseisen vaiheen Invisalign-hoitosuunnitelman mukaisesti. Tällä saadaan aikaan tehokas voimansiirtojärjestelmä.

 

Miten hoito etenee?

Oikomishoidon suunnittelu alkaa konsultaatiokäynnillä. Hampaat skannataan, jonka avulla tehdään 3D-suunnitelma hoidosta. Heti skannauksen jälkeen voit nähdä arvion lopputuloksesta. Hoitosuunnitelman tekemiseen menee muutamasta päivästä viikkoon.

Kun oikomishoidon suunnitelma on valmis ja olet hyväksynyt suunnitelman, tilataan Invisalign-oikomiskalvot. Kiskojen toimitusaika on noin 1 viikko.

Invisalign-hoidon ensimmäisellä käynnillä tehdään yleensä pienet, hampaan väriset kiinnikkeet hampaisiin. Lisäksi sinulle opetetaan kiskojen suuhun laitto, poisotto sekä kiskojen puhdistus. Lisäksi saat suulliset ja kirjalliset ohjeet hoidon aloittamisesta.

Ensimmäisellä käyntikerralla saat 2–4 kalvoparia mukaan. Seuraava kontrollikäynti on yleensä 4 viikkoa hoidon aloittamisesta. Kontrollikäynneillä varmistetaan, että hoito etenee suunnitellusti ja tehdään tarvittaessa hoitotoimenpiteitä.

Oikomishoidon jälkeen seuraa ylläpitovaihe, jonka tarkoituksena on varmistaa, että hyvä hoitotulos säilyy eivätkä hampaat pääse liikkumaan takaisin virheasentoihin.

 

Mistä oikomislaitteet on valmistettu ja miltä ne näyttävät?

Käytännössä näkymättömät oikomislaitteet on valmistettu lujasta lääketieteellisen tason kestomuovimateriaalista, joka on kehitetty Invisalign®-järjestelmää varten. Oikomislaitteet tehdään sinulle tilaustyönä, niin että ne sopivat hyvin hampaillesi.

 

Mitä hyötyjä Invisalign-hoidossa on?

Invisalign-oikomislaitteet ovat lähes näkymättömät ja tavallisesti lähes kukaan ei huomaa niiden käyttöä. Koska Invisalign-oikomislaitteet ovat irrotettavat, voit syödä ja juoda mitä haluat hoidon aikana – otat vain oikomislaitteet pois. Voit myös ottaa oikomislaitteet pois ja harjata hampaasi sekä käyttää hammaslankaa ylläpitääksesi normaalia suuhygieniaasi.

Toisin kuin perinteisissä hammasraudoissa, näissä oikomislaitteissa ei ole metallikiinnikkeitä tai oikomislankoja. Siksi useimmissa tapauksissa Invisalign-palveluntarjoajan luona kuluu vähemmän aikaa laitteiden säätämiseen. Lopuksi, Invisalign-järjestelmällä voit tarkastella tuloksiasi ja hoitosuunnitelmaa virtuaalisesti ennen hoidon aloittamista. Näin voit nähdä, miltä hampaittesi pitäisi näyttää hoitosi päätyttyä.

 

Kuinka usein oikomislaitteita on käytettävä?

Oikomislaitteita on käytettävä koko hoidon ajan, paitsi syötäessä tai hampaita harjatessa ja hammaslankaa käytettäessä. Suositeltu käyttöaika on 22 tuntia vuorokaudessa.

 

Kun Invisalign-hoito on päättynyt, tarvitsenko edelleen tukea hampaille?

Tuen käyttäminen oikomishoitojen jälkeen on tärkeä vaihe, sillä se pitää hampaat vakaina uusissa paikoissaan. Jos haluat, että hampaasi pysyvät ihannepaikoillaan, on parasta käyttää tukea Invisalign-palveluntarjoajan ohjaamalla tavalla. Monissa tapauksissa viimeisin oikomislaitteesi toimii väliaikaisena tukena, kunnes tukivaihtoehto on päätetty. Tukivaihtoehtoina voi olla hampaiden taakse asetettava retentiolanka tai Vivera-tuet, jota käytetään öisin. Vivera-tuet valmistetaan sinulle tilaustyönä samalla huipputekniikalla, jolla valmistetaan myös Invisalign-oikomislaitteet. Hyötynä on tarkka ja käytössä mukava sopivuus. Viveran oma materiaali on 30 % lujempaa kuin muiden alan johtavien läpinäkyvien tukien materiaalit. Näin hymysi säilyttäminen on helpompaa. Materiaali myös vähentää tuen murtumisen tai rikkoutumisen riskiä, mikä tarkoittaa kestävämpää ja luotettavampaa tukea.

Vivera-tuet voivat auttaa sinua, oletpa käyttänyt Invisalign-oikomislaitteita tai perinteisiä lankahammasrautoja. Invisalign-hoidon päätteeksi voidaan tehdä myös hionta tai valkaisu hampaille. Invisalign ei itsessään muuta hampaiden muotoa tai väriä, joten tällaiset puhtaan kosmeettiset toimenpiteet tehdään erillään varsinaisesta oikomishoidosta. Valkaisu antaa lopputulokselle viimeistellyn ilmeen ja kruunaa uuden hymysi!

 
Invisalign-oikomishoidon kustannukset riippuvat hampaidesi yksilöllisestä hoitotarpeesta. Kokonaiskulut asettuvat tyypillisimmin noin 3 200 – 5 500 euron haarukkaan. Saat tarkan kustannusarvion hoitosuunnitelman yhteydessä.

 
Varaa aikasi maksuttomaan Invisalign-konsultaatioon puhelimitse tai nettiajanvarauksestamme!