Hammaslääkäri Kruunu

AJANVARAUS:

03 231 0100 tai
VERKOSSA >

 

Invisalign-oikomishoitomenetelmä on huomaamaton ja hellävarainen, jonka avulla vinot hampaat voidaan oikaista ilman kiinteitä kojeita. Invisalign-menetelmän avulla saat suorat hampaat ja kauniin hymyn lähes näkymättömillä oikomismuoteilla.

Invisalign – kauniin hymyn salaisuus

Invisalign-hoito toteutetaan läpinäkyvillä muoteilla, jotka siirtävät hampaita kohti haluttua lopputulosta. Edistyksellisen 3D-kuvantamistekniikan avulla Invisalign visualisoi jo alussa koko hoitosuunnitelmasi hammaslääkärin hoitomääräyksen mukaisesti hampaiden lähtöasennosta lopulliseen tavoiteasentoon saakka.

Hampaitasi varten valmistetaan sarja läpinäkyviä oikomismuotteja, jotka siirtävät hampaita vähän kerrallaan. Kutakin oikomiskiskoa käytetään noin yksi tai kaksi viikkoa, kunnes se vaihdetaan sarjan seuraavaan muottiin. Näin hampaat siirtyvät vaiheittain lopulliseen asentoonsa.

Mittatilaustyönä valmistettavat oikomismuotit ovat läpinäkyvät ja ne mukailevat oman hampaan muotoja. Nämä myös oikomiskalvoiksi kutsutut muotit riisutaan ruokailun ajaksi kokonaan, ja ne on mahdollista jättää ajoittain pois myös esimerkiksi juhlatilanteita varten. Ero perinteisiin hammasrautoihin on merkittävä, sillä huomaamattomien oikomiskalvojen ansiosta kiinteitä kojeita ei tarvita lainkaan. Invisalign-hoito sopii aikuisella iällä tehtävään oikomishoitoon.

Invisalign-hoidon toteutustapa riippuu asiakkaan yksilöllisestä lähtötilanteesta. Hoitoaika vaihtelee noin kolmesta kuukaudesta puoleentoista vuoteen. Arvion oman hoitosi kestosta ja hinnasta saat, kun hoitosuunnitelmasi on valmis. Ensimmäisellä käynnillä suun tilanne kartoitetaan ja hoidontarve selvitetään perusteellisesti.

 

 

Miten Invisalign toimii?

Invisalign-oikomislaitteet siirtävät hampaita käyttämällä tarkkaan ohjattuja liikkeitä. Toisin kuin perinteiset hammasraudat, Invisalign-hoito ei ohjaa vain kullakin oikomislaitteella saatavaa siirtymismäärää, vaan myös siirtymisen ajoitusta. Siten vain tietyt hampaat voivat liikkua kyseisen vaiheen Invisalign-hoitosuunnitelman mukaisesti. Tällä saadaan aikaan tehokas voimansiirtojärjestelmä.

Mistä oikomislaitteet on valmistettu ja miltä ne näyttävät?

Käytännössä näkymättömät oikomislaitteet on valmistettu lujasta lääketieteellisen tason kestomuovimateriaalista, joka on kehitetty Invisalign®-järjestelmää varten. Oikomislaitteet tehdään sinulle tilaustyönä, niin että ne sopivat hyvin hampaillesi.

Mitä hyötyjä Invisalign-hoidossa on?

Invisalign-oikomislaitteet ovat lähes näkymättömät ja tavallisesti lähes kukaan ei huomaa niiden käyttöä.

Koska Invisalign-oikomislaitteet ovat irrotettavat, voit syödä ja juoda mitä haluat hoidon aikana – otat vain oikomislaitteet pois. Voit myös ottaa oikomislaitteet pois ja harjata hampaasi sekä käyttää hammaslankaa ylläpitääksesi normaalia suuhygieniaasi.

Toisin kuin perinteisissä hammasraudoissa, näissä oikomislaitteissa ei ole metallikiinnikkeitä tai oikomislankoja. Siksi useimmissa tapauksissa Invisalign-palveluntarjoajan luona kuluu vähemmän aikaa laitteiden säätämiseen.

Lopuksi, Invisalign-järjestelmällä voit tarkastella tuloksiasi ja hoitosuunnitelmaa virtuaalisesti ennen hoidon aloittamista. Näin voit nähdä, miltä hampaittesi pitäisi näyttää hoitosi päätyttyä.

Kun Invisalign-hoito on päättynyt, tarvitsenko edelleen tukea hampaille?

Tuen käyttäminen oikomishoitojen jälkeen on tärkeä vaihe, sillä se pitää hampaat vakaina uusissa paikoissaan. Jos haluat, että hampaasi pysyvät ihannepaikoillaan, on parasta käyttää tukea Invisalign-palveluntarjoajan ohjaamalla tavalla. Monissa tapauksissa viimeisin oikomislaitteesi toimii väliaikaisena tukena, kunnes tukivaihtoehto on päätetty. Invisalign-palveluntarjoajasi voi kertoa pitempiaikaisten tukien vaihtoehdoista.

Kuinka usein oikomislaitteita on käytettävä?

Oikomislaitteita on käytettävä koko hoidon ajan, paitsi syötäessä tai hampaita harjatessa ja hammaslankaa käytettäessä. Suositeltu käyttöaika on 22 tuntia vuorokaudessa.

 

Invisalign Go -oikomishoidon kustannukset riippuvat hampaidesi yksilöllisestä hoitotarpeesta. Kokonaiskulut asettuvat tyypillisimmin noin 2 000 – 4 500 euron haarukkaan. Saat tarkan kustannusarvion hoitosuunnitelman yhteydessä.

 

Varaa aikasi maksuttomaan Invisalign-konsultaatioon puhelimitse!