Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

Hampaiden valkaisuhoidot

Joskus hampaiden luonnollisen vaalean sävyn palauttamiseen riittää hampaiston perusteellinen puhdistus, joka viimeistellään värjäytymiä poistavalla soodapuhdistuksella. Jos hampaiden sävystä toivotaan kuitenkin vielä vaaleampaa ovat hoitovaihtoehtoina eri valkaisumenetelmät.

 

Kevytvalkaisu / Ylläpitovalkaisu

Vastaanotolla tehtävä kevytvalkaisu sopii valkaisutuloksen ylläpitämiseen tehovalkaisun jälkeen tai hymyn kirkastamiseen. Kevytvalkaisu tehdään myös 35% vetyperoksidilla, mutta vaikutusaika on lyhyempi kuin tehovalkaisussa. Niin sanottua ylläpitovalkaisua voidaan tehdä tarvittaessa esimerkiksi kerran vuodessa.

Ylläpitovalkaisu sopii sinulle, jos olet käynyt aiemmin tehovalkaisussa tai jos sinulla on luonnostaan jo hyvin vaaleat hampaat.

 

Tehovalkaisu

Säihkyvän, valkoisen hymyn saa nopeasti ja tehokkaasti hampaiden tehovalkaisun avulla. Jos hampaita ei ole aiemmin valkaistu tai edellisestä kerrasta on pitkä aika, valitaan menetelmäksi hampaiden tehovalkaisu. Tehovalkaisu tehdään 35 prosenttisella vetyperoksidipohjaisella valkaisuaineella, jota aktivoidaan lisäksi laser- tai ledvalolla. Valkaisumenetelmä tunkeutuu hampaiden kiilteen ja hammasluun värjäytymiin hajottaen värimolekyylit. Menetelmä on turvallinen eikä se vahingoita hammaskiillettä.

Ennen valkaisua on tärkeää tarkastuttaa hampaiden kunto. Turvallisen valkaisun takaamiseksi varmistetaan, että suun terveydentila on hyvä ja suussa ei ole ientulehdusta, reikiä eikä hammaskiveä. On myös tärkeä muistaa, että hammaspaikat tai muut keinomateriaalit eivät vaalene valkaisulla.

Ennen valkaisua hampaista määritetään lähtösävy, jota sitten verrataan valkaisusta saatuun lopputulokseen. Valkaistavat pinnat puhdistetaan ja suun limakalvot suojataan suoja-aineella. Hampaiden pintaan sivellään valkaisuaine, jota sitten aktivoidaan laservalolla. Hoitotoimenpiteeseen menee aikaa n. 75min.

 

Kombinaatiovalkaisu

Kombinaatiovalkaisun avulla asiakas saa lisättyä tehovalkaisun aikaansaamia tuloksia kotona. Hampaiden valkaisemista voi halutessaan jatkaa ja ylläpitää kotona yksilöllisesti valmistetuilla kotivalkaisulusikoilla. Tehovalkaisun yhteydessä asiakkaalle tehdään yksilölliset kotivalkaisumuotit, jotka hän saa kotiinsa mukaan ja voi käyttää näitä jatkossa kotivalkaisuaineen kanssa ylläpitämään vastaanotolla tehdyn valkaisun tuloksia.

 

Kotona tehtävä valkaisu

Kotona tehtävään valkaisuun löytyy myös erilaisia vaihtoehtoja.
Yksi kotivalkaisumenetelmistämme ovat valkaisumuotit ja niiden kanssa käytettävä valkaisuaine. Asiakkaalle valmistetaan henkilökohtaiset muotit klinikalla suusta otettavien jäljennösten mukaan. Valkaisumuotit valmistetaan omassa hammaslaboratoriossamme. Asiakas saa mukaansa yksilölliset kotivalkaisumuotit ja kotivalkaisuaineen, jonka vaikuttavana aineena on 6% vetyperoksidi. Näiden avulla voi valkaista hampaita itse kotona esimerkiksi kuuriluontoisesti iltaisin joko vastaanotolla tehdyn valkaisun jälkeen tehostaakseen/ylläpitääkseen valkaisusta saatuja tuloksia tai hampaiden puhdistuksen jälkeen omana valkaisunaan.

Brilliant Smilen valkaisuliuskat ovat toinen vaihtoehto hampaiden valkaisuun kotona. Valkaisuliuskojen käyttö on helppoa ja tehokasta. Ohut läpinäkyvä muovinauha asetetaan suoraan hammasriville ja sitä käytetään 1-2 tuntia / vrk, 14 peräkkäistä vuorokautta tai kunnes olet tyytyväinen tulokseen. Useimmat saavuttavat halutun tuloksen jo 7 päivän käytön jälkeen. Pakkaus sisältää 28 nauhaa – tarpeeksi 14 päivän hoitoon. Nauhojen aktiivinen ainesosa on 6% vetyperoksidi. Valkaisunauhoja on saatavilla verkkokaupassamme sekä katutason Showroomista, Hämeenkatu 17 C.

 

Tulosten pysyvyys

Valkaisutulosten pysyvyys on hyvin yksilöllistä. Pysyvyyteen vaikuttavat muun muassa hampaiden rakenne, elintavat ja suunhoitotottumukset. Säännöllisesti, yksi tai kaksi kertaa vuodessa tehtävät hampaiden puhdistukset ja kevytvalkaisut auttavat ehkäisemään hampaiden tummentumista ja säilyttämään toivotun vaaleusasteen.

Vaihtoehtoja ovat hampaiden valkaisu kotona, tehovalkaisu, kevytvalkaisu/ylläpitovalkaisu ja kombinaatiovalkaisu tai kotona tehtävä valkaisu. Kombinaatiovalkaisu on paras menetelmä silloin, kun asiakas haluaa valkaisutuloksesta mahdollisimman vaalean. Varsinkin jos kulmahampaissa on vahvasti keltaisuutta tai lähtöväri on tummempi, on kombinaatiovalkaisu paras vaihtoehto. Kombinaatiovalkaisussa asiakkaalle jää myöhempää ylläpitohoitoa varten henkilökohtaiset muotit, joiden avulla valkaisutuloksen ylläpito on vaivatonta.

Kolme päivää hampaiden valkaisun jälkeen hampaat ovat erityisen herkkiä uusille värimuutoksille, eikä ole suositeltavaa syödä ja juoda mitään, mikä saattaa värjätä hampaat ensimmäisen 72 tunnin aikana. Nanoseal Total+ lakkakäsittely tiivistää ja remineralisoi hampaan pinnan valkaisun jälkeen, jolloin asiakas voi syödä ja juoda normaalisti jo 2 tunnin jälkeen, ilman vaaraa, että hampaiden valkaisun tulos vaurioituu.