Varaa aika

Soita numeroon 03 231 0100

Varaa aika verkossa

”Enää ei tarvitse pelätä hampaiden rikkumista”

”Pitkään aikaan en voinut käyttää hampaitani kunnolla. Aina tapahtui jotain ikävää juuri silloin, kun mitään ei olisi saanut sattua. Hampaista lohkesi palasia ja kerran meni proteesikin poikk...

”Pitkään aikaan en voinut käyttää hampaitani kunnolla. Aina tapahtui jotain ikävää juuri silloin, kun mitään ei olisi saanut sattua. Hampaista lohkesi palasia ja kerran meni proteesikin poikki. Enää ei tarvitse pelätä hampaiden rikkumista. Kiinteät hampaat mahdollistavat esimerkiksi kovien ja tahmeiden ruokien syömisen. Myös maut ovat palanneet ruokiin ja ruokailuihin, sillä suu maistaa aikaisempaa paremmin.

Hoitosuunnitelmassa päädyttiin korvaamaan omat hampaat alaleuassa osittain ja yläleuassa kokonaan All-on-4 -tekniikkaa käyttäen. Aluksi tehtiin alapurenta valmiiksi ja hoidettiin ientulehdus. Edestä poistettiin omia hampaita, laitettiin yksi implantti taakse ja tehtiin hammassilta omien hampaiden varaan alaetualueelle. Seuraavaksi poistettiin yläleuan hampaat ja asennettiin kuusi implanttia yläleukaan, joista taaimmaiset jätettiin luutumaan puolen vuoden ajaksi. Leikkauksesta seuraavana päivänä asennettiin neljän yläleuan implantin varaan väliaikainen kiinteä hampaisto. Kun kaikki implantit olivat luutuneet puolen vuoden jälkeen, asennettiin lopullinen täyskeraaminen hammassilta implanttien varaan.

Muutama käynti riitti, koska yhdellä kerralla tehtiin mahdollisimman paljon toimenpiteitä. Kaikkiaan hoidoissa kului aikaa runsas vuosi: kesällä 2021 aloitetut toimenpiteet valmistuivat jouluun 2022 mennessä. Hoidon kuluessa tarvittiin vain yksi hampaaton vuorokausi.

Kannustan kaikkia muitakin laittamaan hampaansa kuntoon, koska sillä on vaikutusta omaan yleisterveyteen ja ihmisten hyvinvoinnin kautta koko yhteiskuntaan. Hyvä asia on sekin, että Kruunu kutsuu myöhemmin tarkastuksiin, koska niissä kannattaa käydä, eikä itse välttämättä huomaa ajan kulumista.

Nykyään uskaltaa hymyillä muille ja on kiva myös katsella itseään peilistä.”

-Pentti Jylhä