Hammaslääkäri Kruunu

AJANVARAUS:

03 231 0100 tai
VERKOSSA >

Haluatko tietää mitä ikenillesi oikeasti kuuluu?

Ikenien kuntoa tutkitaan perinteisesti mittaamalla ientaskumittarilla ienverenvuotoa tai syventyneitä ientaskuja. Nämä ovat silmämääräisesti arviotavia mittauksia. Haluamme panostaa ennaltaehkäisevään hammashoitoon ja näin ollen meillä Kruunussa on nyt mahdollisuus tehdä testi, joka kertoo ikenien kiinnityskudoksen tämänhetkisen tilanteen tarkasti!

Meillä on käytössä PerioSafe® -testin uusi, digitaalinen menetelmä, joka antaa tarkan numeerisen arvon sylkinäytteestä. Numeerista arvoa hyödynnetään hoidon tarpeen arvioinnissa, suunnittelussa sekä hoitotulosten arvioinnissa.

PerioSafe®- testillä saat noin 10 minuutissa tietoa ikeniesi tämän hetkisestä terveydentilasta. Testitulos kertoo olemassa olevasta kiinnityskudosinfektiosta, mutta myöskin paljastaa piilevän ja alkavan kiinnityskudossairauden. Testi hyödyntää tutkimustietoa entsyymeistä ja immuunijärjestelmän aktivoitumisesta, jota ei voi havaita perinteisin menetelmin.

Meillä on käytössä myös ImplantSafe®-testi, joka hyödyntää samaa teknologiaa kuin PerioSafe® -testi, mutta on tarkoitettu implanttihampaiden kiinnityskudoksen tutkimiseen. Implanttihampaita ympäröivä kudos on hieman erilaista kuin luonnon hampaiden. Infektio implantin ympärillä etenee tutkimustietojen mukaan kolme kertaa nopeammin kuin luonnonhampaissa. Implanttihampaita ympäröivässä kudoksessa ei myöskään ole samanlaista ientaskunestevirtausta, joten tarkempi tulos saadaan asettamalla paperinen pieni näyteliuska ientaskuun. Liuska annetaan olla noin 30 sekunnin ajan ientaskussa, jonka jälkeen se asetetaan näytepurkkiin. Tulos on luettavissa noin 10min jälkeen.

Testin perusteella voimme tehdä juuri sinun hampaistollesi suunnattu hoito!